• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino centre „Skalvija“ šiandien įvyko pirmojo D.Kubiliaus režisuoto dokumentinio filmo „Dėmesio – maistas!“ premjera. Svarbią dieną su žinomu prodiuseriu leido artimiausi draugai ir bičiuliai bei Dominyko mylimoji – prodiuserė Laura Paukštė. Moteris atvyko kartu su jos ir Dominyko mėnesio laiko dukrele.

Kino centre „Skalvija“ šiandien įvyko pirmojo D.Kubiliaus režisuoto dokumentinio filmo „Dėmesio – maistas!“ premjera. Svarbią dieną su žinomu prodiuseriu leido artimiausi draugai ir bičiuliai bei Dominyko mylimoji – prodiuserė Laura Paukštė. Moteris atvyko kartu su jos ir Dominyko mėnesio laiko dukrele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmo „Dėmesio – maistas!“ tikslas – šviesti Lietuvos visuomenę apie maisto švaistymo problemą, jos priežastis bei pasekmes, svarbiausius veikėjus šioje dilemoje. Tai pirmas lietuviškas filmas apie išmetamą maistą ir socialinį (ne)teisingumą. Filmo, sukurto kartu su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“, režisierius Dominykas Kubilius tikisi, jog šis filmas paskatins žmones atsigręžti į šią opią problemą ir ieškoti jos sprendimo būdų.

REKLAMA

Statistiniai duomenys pribloškia – Europos Komisijos duomenis Lietuvoje kasmet sunaikinama 581 tūkst. tonų maisto, nemaža dalis jo yra tinkama žmonių vartojimui, galėtų būti išgelbėta ir patiekta ant nepasiturinčiųjų stalo.

„Filme yra kalbama ne apie individualų vartotoją, o apie įmones, kurių gaminimo mastai yra labai dideli. Kodėl maistas keliauja tiesiai į šiukšlių konteinerius, o nėra perdirbamas ir atiduodamas į įstaigas, kuriose to maisto tikrai trūksta? Tai yra svarbiausias klausimas, į kurį šiame filme bus atsakyta“,- pasakoja D.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Filmavimo kameromis užfiksavome daugybę gluminančių vaizdų. Jeigu atvirai, ir pats negalvojau, kad didžiulių, pelningų įmonių atsakingieji asmenys gali būti tokie abejingi skurdui ir nepritekliui. Kodėl taip yra? Labai paprasta – išmesti dar tinkamą naudoti, tačiau pirkėjams nepatrauklų maistą yra pigiau, nei jį perdirbti ar išvežioti vargstančiais žmonėm besirūpinančioms organizacijoms“,- pasakoja prodiuserių kompanijų „TymDrym" ir „Videometra" vyr.prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų