„Bright Side“ tyrė šokolado, kaip pusryčių valgio, naudą ir nori ja pasidalinti su jumis.
Tai pagerina jūsų smegenų veiklą.
Žmonės, kurie bent kartą per savaitę valgo juodąjį šokoladą, dažniausiai geriau atlieka įvairius psichikos ir atminties testus. Kakavoje esančios medžiagos pagerina smegenų kraujotaką. Taigi, jei norite suteikti smegenims papildomo stimulo, ypač prieš egzaminus, rytais griebkite juodąjį šokoladą.
Tai ramina jūsų potraukį saldumynams.
Šokolado valgymas atrodo mažiausiai tikėtinas būdas numesti svoriui, tačiau keletas juodo šokolado gabaliukų ryte gali sumažinti blogus valgymo įpročius, nuramindama saldumynų potraukį likusiai dienos daliai. Tai padeda reguliuoti jūsų apetitą ir sumažina persivalgymo riziką. Tyrimai parodė, kad kaloringi pusryčiai su šokoladu padeda sumažinti kalorijas visą dieną.
Pagerina nuotaiką.
Rytai gali būti sunkūs, tačiau šokoladas gali pagerinti jūsų nuotaiką ir skatinti teigiamus jausmus. Šokolado valgymas skatina endorfinų gamybą ir sąveikauja su kitomis mūsų geros savijautos cheminėmis medžiagomis – serotoninu ir dopaminu. Šokoladas taip pat pasižymi antidepresiniu poveikiu.
Tai naudinga jūsų sveikatai.
Pasirodo, žmonėms, kurie valgo daugiau juodo šokolado per dieną, yra mažesnė širdies ligų ir insulto rizika.
Sveikas juodojo šokolado, kuriame gausu kakavos, kiekis taip pat gali pagerinti tai, kaip mūsų organizmas metabolizuoja gliukozę, taip padėdamas kovoti su diabetu.
Galiausiai, juodasis šokoladas gali sumažinti „blogojo“ MTL cholesterolio kiekį, kuris gali užkimšti arterijas, ir pakelti „gerojo“ DTL cholesterolio kiekį. Nors visi šie privalumai neapsiriboja rytiniu vartojimu, apskritai šokoladas taps sveika dienos pradžia.
Tai padeda jums pereiti į „darbo režimą“.
Kaip ir kavos pupelėse bei arbatoje, taip ir kakavoje yra kofeino. Kiekis gali skirtis, tačiau paprastai tamsesniame šokolade yra daugiau kofeino, o baltame šokolade jo nėra. Kaip ir kiti maisto produktai su kofeinu, šokoladas padaro jus budresnius. Kita kakavos cheminė medžiaga yra teobrominas. Tai suteikia šokoladui kartaus skonio ir pakelia jūsų energijos lygį – būtent tai, ko jums reikia ryte.
Tai maistinga ir palaiko mūsų imuninę sistemą.
Be visų kitų privalumų, šokolade gausu maistinių medžiagų. Bet kurioje 70% juodojo šokolado plytelėje yra antioksidantų (net daugiau nei žalioje arbatoje!), kalcio, kalio ir magnio. Flavanoliai padės kovoti su ląstelių pažeidimais, kuriuos sukelia oksidantai, su kuriais susiduriame kasdien: tokie dalykai kaip cigarečių dūmai, oro tarša ir alkoholis. Taigi, prieš išvykdami iš namų, kartu pasiimkite ir juodo šokolado.