Kotryna Starkienė pasidalins ne tik tobulos keptos lašišos receptu, bet ir kvies išsikepti avižinius sausainius – tuos, kuriuos ne kartą esame pirkę parduotuvėje! Kaip pranokti pačius save ir išmokti juos pasigaminti namuose?
Avižiniai sausainiai
Reikės:
200 g sviesto;
300 g rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
200 g miltų;
100 g avižinių dribsnių;
šaukštelio kepimo miltelių;
aguonų;
linų sėmenų.
Gaminimo eiga
Sviestą išplakite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Miltus išmaišykite su dribsniais ir kepimo milteliais, viską suberkite į išplaktą sviestą. Tešlą gerai išmaišykite, suberkite aguonas ir sėmenis, dar kartą išmaišykite.
Drėgnomis rankomis iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą išklotą. Tarp tešlos rutuliukų palikite tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.
Skardą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!











































































































































































































































































































