Kaip laidoje teigs Kotryna, geras sumuštinis gali būti puikus pietų patiekalas.
„Šį šeštadienį parodysiu, kaip iškepti bulvytes, kad jos būtų traškios ir itin skanios, o taip pat atskleisiu, kaip paruošti naminį majonezą puikiam sumuštiniui“, – sako ji.
Kaip greitai pagaminti sausainius ir paruošti neatsivalgomus sumuštinius, sužinosite laidoje, o naminio majonezo receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
Naminis majonezas
Ingredientai:
- kiaušinio trynio;
- šaukštelio garstyčių;
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- šaukštelio baltojo vyno acto.
Gaminimo eiga
Kiaušinio trynį su garstyčiomis plakimo šluotele išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami po kelis lašelius supilkite maždaug trečdalį aliejaus. Aliejų turite pilti palaipsniui: įpylę kelis lašus labai gerai išplakite, o tuomet įpilkite ir vėl. Kai masė pradės didėti, galite plona srovele supilti likusį aliejų, tačiau nepamirškite nuolat plakti. Įberkite druskos, pipirų ir vėl labai gerai viską išplakite. Įpilkite šaukštelį acto, o tuomet dar kartą išplakite.
Naminį majonezą šaldytuve galite laikyti kelias dienas ir naudoti jį sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams gardinti. Naudokite tik gerus, šviežius kiaušinius, kuriuos prieš gaminant labai gerai nuplaukite.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!











































































































































































































































































































