• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangoje prasidėjo darbo rankų medžioklė: itin paklausūs – virėjai. Jų ieško ir nedideli barai, kavinės, ir modernias virtuves turintys restoranai. Trūksta sezonui kambarinių, valytojų, masažuotojų, padavėjų. Tiesa, vis dažniau vasarą kurorte poilsiautojų patalus kedens ar indus plaus ukrainiečiai – rasti tiek lietuvių, kokia yra paklausa, nebepavyksta ir kurorte.

Palangoje prasidėjo darbo rankų medžioklė: itin paklausūs – virėjai. Jų ieško ir nedideli barai, kavinės, ir modernias virtuves turintys restoranai. Trūksta sezonui kambarinių, valytojų, masažuotojų, padavėjų. Tiesa, vis dažniau vasarą kurorte poilsiautojų patalus kedens ar indus plaus ukrainiečiai – rasti tiek lietuvių, kokia yra paklausa, nebepavyksta ir kurorte.

REKLAMA

„Vasaros sezonui mes ieškome valytojų, kambarinių, masažuotojų, Spa specialistų, kineziterapeutų mums taip pat trūksta, virėjų, padavėjų ir salės darbuotojų", – situaciją aiškino viešbučio direktorė Aida Matulis.

Prieš trejus metus į Lietuvą iš Sočio dirbti atvykusi viešbučio direktorė sako ir pati įdarbinanti užsieniečius: kai nebėra iš ko rinktis Lietuvoje, viešbutį valo ar virtuvėje sukasi 5 ukrainietės:

REKLAMA
REKLAMA

„Iš šitų 5 žmonių galbūt mes vieną žmogų atsiunčiam atgal į Ukrainą, bet 4 pas mus liko ir tikrai labai geri darbuotojai buvo ir labai „fainai“ žinoti, kad mūsų kolektyvas priima šituos darbuotojus", – pasakojo ji.

REKLAMA

Ukrainiečių visi griebiasi tik iš bėdos – juos įdarbinti galima tik trims mėnesiams, su kontraktu, o lietuviai gali likti, jei sezonas netikėtai išsitęsia. Itin paklausūs kurorte virėjai: kone kiekvienas baras, restoranas, kavinė išsikabinę skelbimus, kad ieško virtuvės darbuotojų. Ketvirtą vasarą Palangoje skaičiuojančio restorano savininkė sako į darbą mielai priimsianti dar 4 virtuvės šefus.

„Iš tikrųjų, čia jau netgi nebe mes renkamės, o dažniausiai jie renkasi, kur jie norės padirbėti, ir sudėtinga yra juos susirasti", – kalbėjo restorano vadovė Ingrida Grušnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Senosios kartos virėjai modernioje virtuvėje nepadirba, tad ieško gabaus jaunimo, o šis mėgsta itin dažnai keisti vietas – kas porą mėnesių.

„Vieni išsigąsta, jeigu yra dirbę, patirties turi, tarkim, ne tokioje modernioje virtuvėje, tai jie išsigąsta, ir jiems yra daug paprasčiau ir komfortabiliau tiesiog kepti šašlykus ar daryti hamburgerius", – toliau tęsė I. Grušnienė.

Palangoje sutinkame vienuoliktokę Saidą, jos klausiame, ar planuoja vasarą dirbti Palangoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man neišeitų su apgyvendinimu, nes aš esu iš Marijampolės, o pati Palangoj mokaus, tai neišeitų, kur gyvent", – svarstė mergina.

Šiuo metu Užimtumo tarnyboje registruota pusantro šimto darbo pasiūlymų vasaros sostinėje.

Jeigu nedomina jau minėti darbai, viena kavinė ieško kvietėjo, kuris viliotų klientus, arba už 650 eurų per mėnesį siūloma vairuoti pramoginį traukinuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų