„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“. Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.
„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):
Ingredientai: 100 g jautienos išpjovos 25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių 25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių 50 g jaunų bulvių 1 baltasis šparagas 10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų 20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo 20 g juodųjų serbentų kremo Petražolių 20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų