Nedideliame D. Britanijos Devono grafystės miestelyje esančios užkandinės savininkas siūlo lankytojams paragauti voverienos kebabo.
Užkandinės savininkas Edas Chesteris teigia, jog, gamindamas skanius patiekalus iš pilkųjų voverių mėsos, jis daro gerą darbą, nes tokiu būdu mažina pilkųjų voverių populiaciją. Mat pastaraisiais metais D. Britanijoje itin padaugėjus šių voverių skaičiui, iškilo grėsmė raudonųjų voverių populiacijai.
Taip nutiko todėl, kad XIX a. į D. Britaniją iš Amerikos atvežtos pilkosios voverės platina virusą, kuris joms pačioms dėl įgimto imuniteto yra visiškai nepavojingas, tačiau yra mirtinas raudonosioms jų giminaitėms. Vis dėlto neseniai zoologams pavyko rasti aštuonias raudonąsias voveres, turinčias imunitetą šiai ligai, todėl tikimasi, jog tolimesnė kova su šia liga bus sėkminga ir raudonųjų voverių populiacija šalyje vėl bus atkurta.
Be kebabo E. Chesterio užkandinėje galima užsisakyti ir voverių pašteto bei frikadelių. „Kai kam galbūt toks maistas pasirodys atstumiantis, tačiau aš užtikrinu, jog maisto gaminimo kultūra mano užkandinėje tikrai aukšta. O voverių mėsa iš tiesų kokybiška ir skani“, - kalbėjo anglas.
Šaltinis: „The Sun“
Iš raudonosios voverės kebabai nedaromi. („News Bridgepix“ nuotr.)