Prieš per ir po šv. Velykų viskas sukasi apie kiaušinius ir dovanas.
Meras Zuokas pasirūpino, jog žymusis Pylimo skvero kiaušinis Velykoms būtų atnaujintas. To iniciatoriai – Vilniaus miesto projektas “Dovana Vilniui”. Labai graži iniciatyva miestui ar puikiai veikianti reklaminė kompanija?
Tačiau daugeliui žmonių aktualiausi klausimai prieš ir po Velykų tikrai ne tie. Tikriausiai normalu, jog visiems labiausiai rūpi:
Kokios turėtų būti Velykų dovanos ir ką daryti su krūva likusių kiaušinių?
Ar apskritai įprasta per Velykas dovanoti dovanas?
Pagal Velykų tradicijas dovanos neturėtų būti brangios, jos turėtų būti mielos, malonios ir pavasariškos.
Dalinamės Čiop Čiop Urtės top patarimais, ką dovanoti šeimos nariams?
1. Močiutei: Pasidarykite gražią Velykinę fotosesiją, parinkite stilingus rėmelius ir įrėminkite. Ar močiutė labiau apsidžiaugtų gavusi elektroninį laišką su jūsų nuotrauka ar pasikabinusi ant sienos besišypsantį anūkėlį ar anūkėlę? 2. Mamai: Įsigykite molinį vazonėlį, patys jį išdekoruokite ar panaudodami stilingą lininę staltiesę pasiūkyte vazonėlio apdangalą. O jame pasodinkite pavasariškai nuostabiai kvepiančių krokų. Norite būti labiau velykiški? Panaudokite kiaušinių dėžutę, į ją pridėkite tuščių kiaušinio lūkštų ir pasodinkite pavasarinių gėlyčių ar prieskonių.
3. Mylimajam: Kone kas antras mylimasis, vyras ar meilužis yra smaližius? Tiesa? Iškepkite gardų šokoladinį pyragą. Nekepkite kekso, juk tai mamos ar močiutės tradicija. Pamaloninkite gardžiu aistrą žadinančiu pyragu!
4. Vaikams: Pasikvieskite juos Velykoms ruoštis kartu. Buvimas kartu – geriausia dovana, tiek jums, tiek mažosioms atžaloms.
Pyrago receptas:
KAVOS PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS, ABRIKOSAIS IR ŠOKOLADU
Tešlai:
150g sviesto 100g rudojo cukraus 3 kiaušinių 200ml grietinėlės 35proc 50g grietinės 30proc 220g miltų 1.5 kepimo miltelių 40g porto vyno
Į dubenį dėkime kambario temperatūros sviestą, pilkime rudąjį cukrų, įmuškime kiaušinius bei sudėkimė grietinėlę ir grietinę. Gerai viską išplakame su elektriniu plakikliu. Įpilkime kavą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir tuomet įmaišome į tešlą. Tuomet įpilame 40g porto vyno.
Įdarui:
90g juodojo šokolado 100g džiovintų abrikosų 1 didelė kriaušė 1 šaukštas cinamono
Išlydome šokoladą, supjaustomo kriaušę bei abrikosus, kuriuos prieš tai patartina išmirkyti vandenyje. Į šokoladą dedame cinamono, pjaustytus abrikosus.
Geriausia kepti apvalioje tortui skirtoje formoje. Paklojame kepimo popieriumi. Pilkime pusę tešlos ir paskirstykime po visą formą. Tuomet dedame gabalėlius kriaušių bei pilame pusę šokoladą su abrikosais. Galima dar užberti rudojo cukraus, jeigu mėgstate labai saldžiai. Pilame likusią dalį tešlos ir likusią dalį įdaro bei apdedame kriaušės gabaėliais. Pašaukime į orkaitę 190 laipsnių 40min.
O ką daryti su krūva po Velykų liksiančių nesuvalgytų kiaušinių kitoje “Čiop Čiop Urtės top” rubrikoje.