• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaminti sušius nėra taip sudėtinga, jei kruopščiai vadovausiesi instrukcijomis ir naudosi kokybiškus ingridientus. Philladelphia sušis – vienas populiariausių, vadinamas išvirkščiuoju (nes dumblis yra ne sušio išorėje) ir buvo išrasta devynioliktame amžiuje genialaus Filadelfijos kulinaro.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):


  1. 150g suši ryžių;

  2. 100g šaltai rūkytos pjaustytos lašišos;

  3. 1 lietuvišką agurką;

  4. 100g „Philadelphia“ sūrio;

  5. 20ml ryžių acto su prieskoniais;

  6. 2 dumblių lapus;

  7. 30g marinuoto imbiero;

  8. 20g sojos padažo;

  9. 10g Wasabi krienų.


Prieskonių įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius; užtruksi ne ilgiau nei valandą):


  1. Ryžius perplauk, tada supilk į puodą ir užpilk 300g vandens, užvirk vandenį, sumažink ugnį ir virk 20min. Tada uždenk dangtį ir leisk pastovėti dar 5min.

  2. Kol ryžiai verda, pasiruošk kitus ingredientus. Juostelėmis supjaustyk lašišą.

  3. Plonomis juostelėmis supjaustyk agurką.

  4. Juostelėmis supjaustyk sūrį.

  5. Kai ryžiai išvirs, supilk actą ant ryžių ir gerai išmaišyk. Palauk, kol ryžiai atauš.Gali paspartinti procesą, trumpam įdėdamas ryžius į šaldytuvą.

  6. Bambukinį kilimėlį užtiesk polietilenine plėvele. Dumblį perpjauk per pusę. Dėk dumblį ant plėvelės. Ant dumblio plonu sluoksniu paskleisk ryžius: pro ryžius turi matytis šiek tiek dumblio, taip pat ties ilgesniąja dumblio kraštine palik kelių centimetrų juostą neuždengtą. Dumblį apversk taip, kad ryžiai būtų dumblio apačioje, o neuždengtas dumblio kraštas arčiau tavęs. Dumblio centre paskleisk lašišą, agurką ir sūrį. Su bambukiniu kilimėlių vyniok sušį, šiek tiek spausdamas žemyn, kad susiformuotų graži suši juostelė. Nesijaudink, jei nesigaus tobulai.

  7. Prie sušio patiek marinuoto imbiero. Jis naudojamas skonio receptoriams atgaivinti.

  8. Taip pat patiek sojos padažo.

  9. Į sojos padažą gali įsimaišyti wasabi krienų.


O ar žinai, kaip tikri japonai valgo sušį? Jie naudojasi rankomis arba lazdelėmis, mirko gabalėlį sojos padaže, kuriame įmaišyti „wasabi“ krienai, o marinuotu imbieru atgaivina skonio receptorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų