Ne kartą bandyta, bet pagaliau pavyko taip, kaip norėjosi. Valio!
Jums reikės:
- 500g maltos jautienos
- 100g svogūno
- 620g pomidorų
- 270g paprikų
- pora čili pipiriukų [pagal norimą aštrumo kiekį - galima daugiau ar mažiau]
- 15g česnako [2 skiltelės. nemažos]
- 400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže]
- šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų paprikų
- 0,5 šaukštelio maltos kalendros, pipirų, dar galima dėti aitriųjų paprikų miltelių [pagal norimą aštrumo kiekį]
- šiek tiek aliejaus kepimui
- tarkuoto sūrio
Gaminimas: Maltą jautieną apkepam puode su šiek tiek aliejaus. Svogūną ir čili pipiriukus susmulkinam, paprikas supjaustom, česnaką išspaudžiam.Viską dedam į tą patį puodą. Kepam keletą minučių. Per tą laiką verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus. Po poros minučių užpilam šaltu vandeniu. Nulupam odeles, pasmulkinam, dedam į puodą. Pagardinam prieskoniais. Viską troškinam ~20 minučių. Tada sudedam pupeles, patroškinam dar porą minučių. Sriubą pertrinam blenderiu. Mums patinka tokia, kad dar būtų ir pakramtyt truputį, todėl sublenderinu ne iki tyrelės [nors, manau, taip ir norint nepavyktų. Nors gal :) ]
Patiekiam su tarkuotu sūriu.
Taip pat galima pasikepti batono, ištepto česnaku, užtepto sviestu ir pabarstyto krapukais.
Skanaus!