Kalakutienos filė – 60 g
Aisbergo salotos – 100 g
Majonezas – 50 g
Šoninė – 30 g
Krutonai – 5 g
Alyvų aliejus – 10 g
Druska, pipirai
Kietasis sūris – 15 g
Vyšniniai pomidorai
Krapai
Petražolės
Svogūnų laiškai
Padažas salotoms 1 kg
Garstyčios – 100 g
Alyvų aliejus – 800 g
Ančiuviai – 30 g
Raudono vyno actas – 10 ml
Česnakas – 1 skiltelė
Nuplaukite salotų lapus, juos nusausinkite ir sumaišykite su majonezu.
Kepkite kalakutienos filė įkaitintoje keptuvėje 7 min., pabarstykite druska ir pipirais. Iškeptą kalakutieną supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant salotų lapų.
Užberkite šoninės, tarkuoto sūrio ir žolelių. Sudėkite vyšninius pomidorus, perpjautus per pusę.
Padažas: suplakite garstyčias su alyvų aliejumi, įdėkite česnako, įpilkite acto ir įmaišykite sutrintus ančiuvius.
Nuotraukas ir receptą pateikė „ARVI KALAKUTAI“