Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
Marinuoti česnakai
Išvirkite marinatą:
1 litras vandens; 2 v. š. nubraukti druskos; 3 v. š. cukraus; 1 v. š. acto rūgšties 70%; po 5 žirnelius kvapiųjų ir juodųjų pipirų; 2 lauro lapeliai; 1-2 gvazdikėliai (nebūtina)
Jei norit raudono marinato, tuomet išspauskite 1 nediduko burokėlio sultys.
Marinavimui paruoštus česnakus blanširuokite 2 min verdančiame vandenyje, bet ne ilgiau.
Verdančiu vandeniu perliekite krapų žiedynus.
Į iškaitintus stiklainius sudėkite krapus, blanširuotus česnakus, jei mėgstate, galite ir aitraus pipiro keletą griežinėlių, užpilkite verdančiu marinatu, užsukite dangteliu.
Šaltinis: „Vakavimas.lt“