Ir nors daugelis iki šiol galvoja, kad sveika mityba – nuobodi, Indrė kuo puikiai moka įtikinti, jog tai – netiesa.
Įprastai žinoma moteris socialiniuose tinkluose dalijasi įvairiomis sveikesnėmis saldėsių bei desertų alternatyvomis, tačiau šįkart ji nusprendė pasiūlyti ir puikų variantą norintiems pavalgyti sočiau. I. Burlinskaitė įsitikinusi – lašišos pyragas puikiai tiks ir iškyloms bei šventėms, o taip pat nepakenks jūsų figūrai.
„Lašišos pyragas!
Sotus, skanus, daug gerųjų riebalų ir daug baltymų!
Mums reikės:
- 500 g lašišos file;
- 5 virtų kiaušinių;
- Špinatų;
- 300 g virtų ryžių;
- 100 g „Džiugo“ sūrio;
- 2 lakštų bemielės tešlos (mes naudojame „MANTINGA“);
- Prieskonių.
Lašišą šiek tiek pakepiname (kad gražiai nusiimtų oda) ir supjaustome gabalėliais. Kiaušinius susmulkiname, špinatus nuplauname ir nuimame kotelius. Tešlos lakštus atšildome, šiek tiek pakočiojame(kad būtų plonesni ir didesni).
Į kepimo skardą dedame kepimo popierų ir tiesiame vieną tešlos lakštą. Tuomet sluoksniuojame: Ryžiai, kiaušiniai, špinatai, sūris; lašiša; vėl ryžiai, kiaušiniai; špinatai; lašiša (galite sluoksnius daryti ir pagal savo pageidavimus).
Tuomet turimą masę užklojame antru tešlos lakštu ir gražiai suspaudžiame kraštelius, kad neliktų skylių. Pyrago viršų patepame kiaušinio tryniu ir šauname į įkaitintą 180l orkaitėję. Kepame apie 45min.
Labai labai skanus, tinka įvairioms šventėms ir iškyloms“, – rašė Indrė.
Gerbėjai netrukus ėmė dėkoti už tokį receptą, o kai kurie netgi siūlė ryžius pakeisti varške.