Visai neseniai žinoma moteris pasidalijo itin išvaizdžiai atrodančio meksikietiško apkepo receptu bei patikino, kad šis tikrai privers apsilaižyti pirštus.
Receptu Indrė pasidalijo bendroje savo ir mylimojo Liudo Vaisietos „Instagram“ paskyroje, kurią dažnai papildo tiek įvairių desertų, tiek ir rimtesnių patiekalų receptais.
„Visai neseniai patalpinome žuvies apkepą, o šiandien toje pačioje formoje – karštas, aštrus meksikietiškas jautienos apkepas, kuris vėstant orams taps tikru patiekalų favoritu!
Po įvairių rudens iškylų gamtoje, kai grįžtame į namus nejausdami nei kojyčių nei rankyčių, šis patiekalas akimirksniu sušildys!
Pagaminti lengva, kaip 2x2.
PRODUKTAI:
- 500 g maltos jautienos;
- Skardinė juodų pupelių;
- 2 dideli pomidorai;
- 2 dideli v.š. pomidorų pastos (100%);
- Paprika;
- Čili pipiras;
- „Džiugo“ sūris;
- Meksikietiški kukurūzų čipsai (galima ir be jų);
- Meksikietiški prieskoniai arba tai, ką turite namuose: čili pipiras, juodas pipiras, druska, saldi paprika.
GAMYBA:
Keptuvėje su šlakeliu alyv. aliejaus pakepiname jautienos troškinį. Beriame prieskonius, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, pupeles, smulkintą čili pipirą. Išmaišome, uždengiame dangtį ir troškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies. Troškinys jau paruoštas – jis ir taip beprotiškai skanus, bet man dar norisi apkepti sūriu ir paprikomis, todėl kepimo skardą iškloju kukurūzų traškučiais, supilu troškinį, dedu supjaustytas paprikas, pabarstau „Džiugu“, šaunų į 180 l įkaitintą orkaitę ir kepu apie 15min.
Šį patiekalą valgėme dvi dienas su šviežiomis meksikietiškomis daržovėmis:
- Avokadas;
- Agurkas;
- Pomidoras;
- Konservuoti kukurūzai;
- „Gvakamolė“
Apsilaižysite pirščiukus!“ – rašė žinoma moteris.
Receptą galite pamatyti čia: