Visai neseniai Indrė pranoko pati save ir „Instagram“ pasidalijo sveikesne populiarių saldainių versija.
![Indrės Burlinskaitės saldainiai (nuotr. Instagram) 4](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/7d/78/80/ee/7d7880eea56ce39de452510eeba8cb6d.jpg)
Tai – namuose ruoštų rankų darbo „Ferrero“ saldainiai.
„Tereikės 5 ingredientų, o gamyba super paprasta!
Produktai:
- 1 didelis sunokęs avokadas;
- 200 g juodo 80% šokolado (dvi plytos);
- 20 g saldiklio (aš naudoju „stevia“ Alvo);
- Kepinti lazdyno riešutai be odelės;
- Smulkinti/kepinti žemės riešutai (būna pirkti mažais maišeliais. Sunaudojau 2).
Gamyba:
100 g šokolado ištirpiname ant silpnos ugnies, avokadą ir saldiklį sutriname mikseriu. Gautą masę sumaišome su šokoladu ir dedame į šaldymo kamerą 1h, kad šiek tiek sukibtų ir būtų paprasta formuoti kamuoliukus. Rankomis formuojame norimo dydžio kamuoliukus į vidų įdėdamos po 1 lazdyno riešutą be odelės (jei limpa rankose, pirštus pašlapinkite po šalto vandens srove).
Gautus kamuolėlius apvoliojame smulkintuose ir kepintuose žemės riešutuose. Taip suformuotus saldainius dar 1h dedame į šaldiklį. Tuo tarpu likusį šokoladą ištirpiname ant silpnos ugnies. Sušalusius saldainius po vieną dedame į šokolado indą, šaukšteliu gražiai apsukame (kad visas saldainis gautų šokolado) ir atidedame į šalį. Taip formuojame visus saldainius ir dar valandai dedame į kamerą.
Vėliau saldainius galima laikyti šaldytuve arba kameroje, kaip kam patinka. Skanaus“ – apie gardaus deserto ruošą rašė Indrė.