Ji įsitikinusi, kad virtų bulvių kukuliai su mėsa yra tikrasis vaikystės skonis, todėl ragina ir jus pasimėgauti šiuo gardžiu, sočiu ir lengvai pagaminamu patiekalu.
Jums reikės:
8-9 didelių, neluptų ir virtų bulvių, 5 v.š. miltų, 1 kiaušinio, 2 v.š. krakmolo, 2 v.š. tirpdyto sviesto, druskos. Įdarui prireiks 500 gramų kiaulienos, 100 gramų rūkytų lašinukų, 50 ml grietinėlės.
Virtas bulves nulupame ir sumalame per mėsmalę. Dedame tirpdytą sviestą, įmušame kiaušinį ir įberiame miltus. Viską gerai išminkome. Virtą mėsą sumalame du kartus su lašinukais. Į mėsą pilame grietinėlę ir išmaišome.
Iš bulvių masės formuojame paplotėlį, įdedame faršo ir formuojame kukulius.
Kukulius apvoliojame krakmole. Į pasūdytą ir verdantį vandenį sudedame kukulius, verdame 10 minučių nuo užvirimo.