Lietuvių istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamins trintą batatų bulvienę.
„Dažna klaida, kurią daug kas daro gamindami trintas daržovių sriubas – daržoves iškart verda. Tačiau, kad sriuba būtų kvapnesnė ir skanesnė, daržoves pirmiausia reikėtų apkepti ant sviesto ir tada apvirti“, – kaip visada, patarimų negailėjo T. Rimydis.
Sodybos, kurioje lankėsi „La maistas“ kūrybinė komanda, šeimininkas Simas Šatkauskas ruoš kugelį iš bulvių ir cukinijų.
„Kugelį mes darome lengvesnį, ypač rudenį, kai yra cukinijų. Reikės dviejų dalių bulvių ir vienos dalies cukinijos. Cukinija suteikia patiekalui lengvumo. O darysiu grietinės varškės padažą su žolelėmis ir patieksiu su Žemaitiška spirgine“, – savo patiekalą pristatė Simas.
Kitas „La maistas“ šefas – grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius – gamins bulvinius blynus su kietuoju sūriu, kuris suteiks ypatingo skonio ir traškumo blynams. Kitas jo patiekalas – apkeptos su sūriu mažosios bulvytės. Tam puikiai galima panaudoti likusias nesuvalgytas virtas bulves.
Sūriu užkeptos bulvytės
Šias bulvytes labai tinka tiekti kaip garnyrą prie mėgstamų mėsos patiekalų arba kaip labai skanų užkandį. O paruošti labai nesudėtinga.
Tobula saldžių bulvių sriuba
Daržovių kepinimas prieš verdant sriubą suteikia dar išraiškingesnį skonį. Šią sriubą nesudėtinga paruošti, o skonis ypatingas.
Traškūs bulviniai blynai su kietuoju sūriu
Kietasis sūris blynams suteikia nuostabaus skonio ir puikaus traškumo. Šie blynai nesudėtingai paruošiami, o labai tiks šeimos pietums.
Purus bulvių ir cukinijų kugelis
Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.