Labai pigus, skanus ir pakankamai greit pagaminamas patiekalas.
Jums reikės:
- Aliejus
- 1 kg bulvių
- Druska
- 1 indelis grietinės
- 1 kg grybų
- 2 kiaušiniai
- Pienas
- Pipirai
- 1 svogūnas
Paruošimas:
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurasamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutukes patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Į tarkius dedam druskos, kiaušinius, pilam pieną, aliejaus porą šaukštų ir viską išmaišome gerai. Pusę tarkių dedame į skardą išteptą aliejumi, ir gražiai padengiam dugną, ant viršaus dedam keptus grybus, ant jų - vėl tarkius likusius. Šaukštu gražiai visą skardos turinį paspaudžiame. Šauname į orkaitę 200laipsnių ir kepame kol viršus gražiai parus.