Reikės: 1 kg. bulvių virtų su lupena, apie 100 gr. bulvių krakmolo, 1 kiaušinio trynio, 1 žiupsnelio druskos.
![Bulvės (Nuotr. Skanūs kąsneliai) 4](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.98&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/75/66/c7/e4/7566c7e472a602c3a211603b9b148d3d.jpg)
Gaminimas:
Bulves išvirkite su lupenom, atvėsinkite (galite iš vakaro tai padaryti) ir nulupkite. Sumalkite per smulkų sietelį.
Suplokite bulves ir padalinkite pirštu į 4 dalis. Išimkite vieną bulvių dalį ir uždėkite ant kitų bulvių, o tuščią vietą pripilkite bulvių krakmolu. Jei bulvės vandeningos, bulvių krakmolo dėkite daugiau, kad verdant neišsileistu.
Į bulvių masę įberkite druskos, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.
Formuokite mažas apskritas bandutes ir išspauskite duobutę viduryje. Virkite pasūdytame vandenyje nuo iškilimo į viršų apie 5-7 min.
Valgykite su mėgstamu padažu ar kaip garnyrą.
Šaltinis: Samčio užrašai