Šį kartą blyneliai, kuriuos galima pavadinti „antros dienos", nes aš juos mėgstu gaminti tuometi, kai iš vakaro lieka virtų bulvių. Tokius kepdavo ir mano močiutė, jie gaunasi dailiai apkepę, kvapnūs, purūs bei sotūs, dėl šios priežasties tinka ir pietums, ir vakarienei.
Jums reikės:
500 gramų virtų bulvių, virtos morkos, 200 gramų neriebios varškės, kiaušinio, druskos, pipirų, šaukšto aliejaus, graikiško jogurto.
Pirmiausia bulves ir morką šakutės pagalba sutrinae. Tuomet į masę įmušame kiaušinį, dedame varškę, beriame druską ir pipirus.
Viską gerai išminkome. Tada drėgnomis rankomis formuojame blynelius. Kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje arba ghi svieste.
Valgome su graikišku jogurtu. Taip pat prie šių blynų labai tinka šviežios daržovės. Skanaus!
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/