Britų valdžia nusprendė įpareigoti šalies restoranus, kavines ir aludes žymėti maisto patiekalų ir gėrimų kalorijas. Manoma, jog šiuo būdu pavyks bent iš dalies pristabdyti šalį kamuojančią nutukimo problemą.
Pasak Didžiosios Britanijos sveikatos ministro Andriu Lenslio, kalorijų žymėjimas vers kulinarus gaminti sveikesnius patiekalus arba mažinti patiekalų porcijas. Maža to, dietos besilaikantys žmonės taip pat žinos, jog, pavyzdžiui, taurė sauso baltojo vyno „uždirba“ 140 kalorijų, o bokalas alaus – 180.
Prieš šį sprendimą ekspertai lankėsi Didžiosios Britanijos mokyklose, kuriose žymimas maisto kaloringumas. Nustatyta, jog mokyklų patiekalai vidutiniškai turi 100-u kalorijų mažiau, nei analogiški patiekalai tose vietose, kur maisto kalorijos žymimos nėra.