Kavamedžio lapų arbata yra švelnesnio skonio nei įprasta arbata ir ne tokia stipri, kaip kava. Šiame gėrime yra naudingų medžiagų, kurios mažina diabeto ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką. Tokioje arbatoje yra mažiau kofeino, tačiau daug antioksidantų. Arbata taip pat pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.
Verta paminėti, kad toks gėrimas yra labai populiarus Etiopijoje, Pietų Sudane ir Indonezijoje. Anksčiau jį buvo atvežę iš į Angliją, tačiau toks gėrimas neprigijo, nes turi specifinį skonį.
Botanikas Aronas Deivis (Aaron Davies) pasakojo, kad septynių rūšių kavoje yra didelis kiekis mangiferino – medžiagos, kurios taip pat yra daug manguose. Būtent mangiferinas turi priešuždegiminių savybių: mažina cholesterolio kiekį, apsaugo neuronus smegenyse ir mažina diabeto atsiradimo riziką.
Kavos lapuose taip pat yra daug antioksidantų, kurie apsaugo nuo vėžio.