Mančesteryje gimęs Chrisas Wrightas kavinukę „Epicerie de Dienne“ viename atokiame kaime kalnuotame Kantalio regione, centrinėje Prancūzijoje, atidarė tik birželį. Kadangi Djeno kaimelyje nuolat gyvena mažiau nei 200 žmonių, jis tikrai nesitikėjo sulaukti minios žmonių.
„Norėjau ramios vietos“, – sakė 44 metų britas, daugiau nei dešimtmetį dirbęs viename Paryžiaus restorane.
Tačiau apie jo bistro greitai ėmė sklisti kalbos ir žmonės ėmė plūsti, norėdami pasižiūrėti į anglą, kuris moka gaminti maistą.
„Jau liepos vidury buvo tikras beprotnamis, ir man prireikė šiek tiek pagalbos“, – sakė britas, gavęs madingiausio Prancūzijoje maisto ir restoranų gido „Le Fooding“ apdovanojimą.
Didžiulio populiarumo sulaukusią savo kavinukę Ch. Wrightas žiemai ketina uždaryti, o gegužę vėl planuoja atsidaryti ir dirbti iki spalio.
Paklaustas, ar Prancūzijoje atrado taip siektą ramybę, juokdamasis jis atsakė: „Ne visai. Tačiau nieko nesigailiu. Man čia labai patinka“.