Mieliniai blyneliai, primenantys bandeles
Jums reikės:
3 kiaušinių, 7 gramų sausų mielių, 3-4 šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos, 50 gramų lydyto sviesto, 450 ml pašildyto pieno, 500 gramų miltų, aliejaus kepti.
Iš pradžių į stiklinę suberkite mieles, vieną šaukštą cukraus bei įpilkite puse stiklinės pašildyto pieno. Palikite maždaug 10 minučių, kad mielės pakiltų.
Tuomet dubenyje lengvai išplakite kaušinius su likusiu cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite pašildytą pieną, lydytą sviestą bei „pakilusias“ mieles.
Tada įmaišykite miltus. Paruoštą tešlą uždenkite bei palikite šiltoje vietoje maždaug 60-90 minučių.
Po to kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Patiekite ir mėgaukitės!
Mieliniai blynai su razinomis
Jums reikės: 25 gramų šviežių mielių, 3 valgomųjų šaukštų cukraus, pusės litro pieno, 2 kiaušinių, 1 didelės saujos razinų, druskos, miltų.
Iš pradžių mieles sumaišome su 1 valgomuoju šaukštu cukraus bei užpilame šiltu pienu.
Tada į tešlą supilame išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomuosius šaukštus cukraus bei viską išmaišome. Maišydamos įberiame vandenyje išbrinkytas razinas.
Po to įberkite tiek miltų, kad tešla taptų tarsi grietinės tirštumo.
Indą su tešla uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu bei paliekame šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
Tuomet kepame ant gerai įkaitintos keptuvės (stengiamės naudoti kuo mažiau aliejaus) iš abiejų pusių.
Patiekiame su mėgstama uogiene, grietine, sviestu arba klevų sirupu. Galima, jeigu norisi, pabarstyti cukraus pudra.
Amerikietiški blyneliai
Jums reikės: 1 kiaušinio, vanilės ekstrakto, 2 šaukštų cukraus, 1 stiklinės pasukų arba kefyro, 2 šaukštų tirpinto sviesto, 1 puodelio miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, pusės šaukštelio sodos, žiupsnelio druskos, šviežių braškių
Pradžioje dubenyje išplakame kiaušinį. Pilame vanilę, beriame cukrų. Įmaišome kefyrą bei atvėsintą tirpintą sviestą.
Tuomet kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. Beriame miltus į tešlą bei išmaišome.
Tada įmaišome kubeliais supjaustytas braškes. Kepame karštoje, truputį riebalais išteptoje keptuvėje. Skanaujame!
Bulviniai blyneliai
Jums reikės: 6 bulvių, 2 kiaušinių, 2 v. š. miltų, žiūpsnelio druskos, smulkintų krapų, aliejaus kepti.
Įdarui: Virtos vištienos, raudonos paprikos, svogūno, tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų krapų, sviesto ir šlakelio aliejaus. Burokine trintuve sutarkavau bulves ir jas nusunkiau. Į bulvių masę įmušiau kiaušinius, subėriau miltus, pagardinau druska, smulkintais krapais ir išmaišiau.
Vištieną, papriką, svogūną susmulkinau mažais gabaliukais ir pakepinau keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus ( įdaras paruoštas).
Į keptuvę su aliejumi įdėjau 2 - 3 v.š bulvių masės ir ją paskirsčiau per visą keptuvę. Apkepusį blyną apverčiau ir ant vienos blyno pusės uždėjau įdaro, užtarkavau sūrio, užbėriau krapų. Kitą byno pusę perlenkiau pusiau.
Taip perlenktą blyną apkepiau dar iš abiejų pusių. Štai ir viskas. Blynai su įdaru paruošti, o patiekiau su grietine.