Jums reikės:
1. 380 g kvietinių miltų;
2. 20 g šviežių (presuotų) mielių;
3. 1 šaukšto cukraus;
4. Žiupsnelio druskos;
5. 2 vnt. kiaušinių;
6. 160 ml pieno (šalto);
7. 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
8. 220 g sviesto;
9. ~ 50 g cukruoto imbiero;
10. ~50 g skaldytų karamelinių ledinukų (saldainių);
11. ~100 g pieniško šokolado lašelių.
Kaip gaminti?
1. Minkymas yra ypač svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.
2. Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.
3. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.
4. Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.
5. Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.
6. Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.
Savo akimis pamatyti visą vaflių gaminimo eigą galite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA: