• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis sako, kad tie, kas buvo Belgijoje ir ten neragavo firminių jų vaflių, prarado labai labai daug. Šie vafliai itin populiarūs per Kalėdų laikotarpį, o jų paragauti neatsisako nė vienas vaikas. „Nėra tokio Kalėdų miestelio, kur nebūtų belgiškų vaflių“, – teigė G. Endriukaitis. 

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis sako, kad tie, kas buvo Belgijoje ir ten neragavo firminių jų vaflių, prarado labai labai daug. Šie vafliai itin populiarūs per Kalėdų laikotarpį, o jų paragauti neatsisako nė vienas vaikas. „Nėra tokio Kalėdų miestelio, kur nebūtų belgiškų vaflių“, – teigė G. Endriukaitis. 

REKLAMA

Jums reikės:

1. 380 g kvietinių miltų;

2. 20 g šviežių (presuotų) mielių;

3. 1 šaukšto cukraus;

4. Žiupsnelio druskos;

5. 2 vnt. kiaušinių;

6. 160 ml pieno (šalto);

7. 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

8. 220 g sviesto;

9. ~ 50 g cukruoto imbiero;

10. ~50 g skaldytų karamelinių ledinukų (saldainių);

11. ~100 g pieniško šokolado lašelių.

Kaip gaminti?

1. Minkymas yra ypač svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.

2. Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.

3. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.

REKLAMA
REKLAMA

4. Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.

REKLAMA

5. Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.

6. Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.

Savo akimis pamatyti visą vaflių gaminimo eigą galite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų