• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol šiomis dienomis Lietuvą lepina šilti orai, nepraleiskite idealios progos pasigaminti nostalgiškus šaltibarščius. Tinklaraštininkė Liucija dalijasi puikiu jų receptu. 

Kol šiomis dienomis Lietuvą lepina šilti orai, nepraleiskite idealios progos pasigaminti nostalgiškus šaltibarščius. Tinklaraštininkė Liucija dalijasi puikiu jų receptu. 

REKLAMA

Šaltibarščiams reikės: 1 l kefyro; 150 ml pieno; 2 vidutinio dydžio marinuoti burokėliai; 2 vidutinio dydžio agurkai; 1 didelė sauja susmulkintų svogūnų laiškų; 1 sauja susmulkintų krapų; 2 kietai virti kiaušiniai; 8 nedidelės virtos bulvės su žievele; druskos.

GAMINIMAS

Į didelį dubenį supilame kefyrą.

Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru.

Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.

Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį.

Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų