Norint to išvengti, galima prekybos centre nusipirkti kiek kietesnių avokadų ir juos paprastu būdu sunokinti savo namuose. Kaip tai padaryti?
Norėdami pagreitinti avokadų nokimo procesą, vaisius sudėkite į paprastą rudą popierinį maišelį ir laikykite kambario temperatūroje, kol juos bus galima valgyti – paprastai tai užtrunka nuo dviejų iki penkių dienų.
Jei į tą patį maišelį įdėsite obuolį arba kivį, procesas pagreitės, nes šie vaisiai išskiria etileną – natūralų nokimą skatinantį hormoną. Avokadai yra sunokę, kai pasiduoda švelniam suspaudimui delne.
Patarimas: Kuo daugiau obuolių ar kivių sudėsite į maišelį su avokadais, tuo greičiau jie sunoks. Minkštus, sunokusius vaisius galima iki juos suvalgant laikyti šaldytuve – jie turėtų išsilaikyti mažiausiai dvi dienas. Į šaldytuvą dėkite tik sunokusius ir minkštus avokadus.