• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįkart laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis patiekalui įkvėpimo sėmėsi iš kultiniu tapusio filmo „Gladiatorius“. Jų gamintos Cezario salotos nepaliks abejingų.

Šįkart laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis patiekalui įkvėpimo sėmėsi iš kultiniu tapusio filmo „Gladiatorius“. Jų gamintos Cezario salotos nepaliks abejingų.

REKLAMA

Šį šeštadienį laidos žiūrovai leisis į epinę kelionę su Ridley Scotto istoriniu filmu „Gladiatorius“, kuriame pasakojama apie romėnų generolo Maksimo (akt. Russell Crowe) kovą už teisingumą ir kerštą.

Filmo veiksmas vyksta Romos imperijos laikais ir pasižymi kvapą gniaužiančiais siužeto vingiais. Filmas žavi stipriais aktorių pasirodymais, įspūdingais mūšių vaizdais ir jaudinančia istorija apie garbę bei lojalumą, kuri pelnė Russell Crowe „Oskarą“ ir paskatino istorinės epikos sugrįžimą į Holivudą.

Cezario salotos

Ingredientai

Salotoms reikės:

  • Pundelio romaninių salotų;
  • Apie 200 g vištienos krūtinėlės;
  • Apie 50 g parmezano sūrio drožlių;
  • 2-3 šviesios duonos riekelių;
  • 10 ančiuvių;
  • 3-4 šoninės gabalėlių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Prieskonių vištienai „Sauda“;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“.

Klasikiniam padažui reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 2 kiaušinių trynių;
  • Apie 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 4 ančiuvių;
  • ½ v. š. garstyčių „Mamos konservai“;
  • 1 v. š. Vorčesterio padažo;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“.

 

REKLAMA

Gamyba

Cezario salotų padažas: Itin smulkiai sukapokite ančiuvius bei česnaką. Kiaušinio trynius gerai išplakite, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.

Į šį plakinį dėkite ančiuvius bei česnaką, „Mamos konservų“ garstyčias, Vorčesterio padažą, citrinos sultis, kietąjį sūrį ir viską pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.

Salotos: Kad salotos būtų traškesnės, rekomenduojama jas palikti šaltame vandenyje. Per tą laiką pasidarykite skrebučius salotoms: susmulkinkite duonos riekes, paskleiskite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vištienos filė pamarinuokite su vištienos prieskoniais bei alyvuogių aliejumi. Keptuvėje apskrudinkite šoninę, tada iškepkite vištienos filė. Mėsai iškepus supjaustykite ją riekelėmis.

Lėkštėje serviruokite romanines salotas, dėkite duonos džiūvėsius, keptą vištieną, parmezano drožles, ančiuvius, pagardinkite padažu bei smulkiais skrudintos šoninės gabalėliais. Skanaus!

Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val., per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų