Reikės: ~400 g šviežios lašišos file; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; 2 česnako skiltelių; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio; 1/3 arb. š. džiovinto baziliko; 1/3 arb. š. džiovintų petražolių; poros žiupsnių juodųjų pipirų; 3 riekelių žalios citrinos (laimo); sviesto kepimo formos patepimui.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Į kepimo formą, kurioje kepsite, patieskite kepimo popieriaus, patepkite jį sviestu. Lašišos file supjaustome į 3 gabalėlius. Dedame ant paruošto kepimo popieriaus. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako grūstuvu.
Viename indelyje sumaišome česnakus, aliejų ir prieskonius. Šiuo mišiniu ištriname lašišos gabalėlius (apačios ištrinti nereikia). Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po citrinos griežinėlį. Dedame paruoštą lašišą į orkaitę ir kepame 15 min. Lašišą patiekiame iškart iškeptą. Skanaus!
Ilgiau nei 15 min lašišos kepti nereikėtų, po to lašiša praranda minkštumą.