Makaronus mėgsta beveik visi – dauguma žmonių jų suvalgo vidutiniškai 90 g per savaitę. Kai kurie labiausiai mėgsta spagečius su bolonietišku padažu, kiti – su karbonaros padažu ar lazaniją. Bet pasirodo, kad ruošdami makaronus darome klaidą, kuri Italijoje būtų laikoma tikru nusikaltimu.
Didžiausia klaida – kai makaronai padengiami storu sūrio sluoksniu. Ekspertai sako, kad jei makaronus valgytumėte Italijoje ir ant jų užsidėtumėte sūrio, tai būtų palaikyta įžeidimu virėjui. Panašiai, kaip patiekalą gardinant druska, kečupu ar kitais padažais Didžiojoje Britanijoje.
Tačiau panašu, kad dauguma makaronus vis dėlto valgo neteisingai. 2 000 žmonių apklausa parodė, kad daugiau nei 60% žmonių nežino, kaip teisingai paruošti ir valgyti makaronus.
Storas parmezano sluoksnis ant viršaus – ne vienintelė klaida. Lygiai taip pat nevalia makaronus valgyti su česnaku pagardinta duona. Dar viena klaida – kai verdant makaronus į vandenį įpilama aliejaus – net 62% žmonių prisipažįsta juos verdantys būtent taip. Bet aliejus visai nepadeda makaronams nesukristi. Jis tiesiog lieka vandenyje, nes su juo nesimaišo, ir vėliau nukošus makaronus lieka ant viršaus, rašoma dailystar.co.uk
„Napolina“ atlikta apklausa parodė, kad ruošdami karbonaros makaronus dauguma deda grietinėlės – to daryti irgi negalima! Tradicinė karbonara gaminama su kiaušiniu, „Pecorino Romano“ sūriu, „Guanciale“ – kiaulienos pažande, o ne šonine ir pipirais. Viskas, daugiau jokių ingredientų šiam patiekalui nereikia, bet 67% žmonių net nežino, kad į karbonarą dedamas žalias kiaušinis. Ar ir jums tai buvo naujiena?
Tai dar ne viskas – net 40% žmonių makaronus perverda, ir tos pat procentas spagečius supjausto prieš juos valgydami. Bet juos reikia susukti!
Jei pasiryžote nuo šiol makaronus valgyti teisingai, štai keletas klaidų, kurių reikėtų vengti:
Prie makaronų kaip garnyras patiekiama česnakinė duona;
Duonos valgymas prieš makaronų patiekalą;
Itališkų makaronų padengimas storu sūrio sluoksniu;
Makaronų pervirimas;
Padažui nenaudojama pomidorų tyrė;
Spagečių pjaustymas prieš valgant, kad jie būtų trumpesni;
Grietinėlė karbonaros padaže;
Aliejus puode su vandeniu makaronams.