Apie esminius pasikeitimus ir aktualiausias naujienas kalbamės su „Assorti“ komercijos vadove Luiza Trilikauskiene.
Keitėsi ne tik interjeras, bet ir asortimentas
Ne vieną mėnesį trukusios rekonstrukcijos metu prekybos centras pasikeitė neatpažįstamai – sukurtas visiškai naujas interjero modelis, įsigyti nauji šaldytuvai bei šaldikliai, vitrinos, išplėsti tam tikri skyriai, įrengtas akvariumas austrėms ir išskirtinis sūrių kambarys, kuriame bus eksponuojama ir laikoma stulbinanti sūrių kolekcija. Šiuos darbus lydėjo įspūdinga suma – patalpų kapitalinis remontas atsiėjo apie 1 milijoną eurų.
Pokyčiai neaplenkė ir asortimento. Išplėstos populiariausių prekių grupės, daugiau dėmesio skirta mėgstamiausiems klientų skyriams, prekių lentynose nugulė daugybė naujienų, atspindinčių šiuolaikines tendencijas. „Pirkėjų lauks visiškai nauji gourmet produktai, ypatingos kokybės, tiesiai iš mažų Lietuvos ir Europos ūkių atkeliaujantis maistas, veganiški gaminiai, didžiausias ekologiškų, kūdikiams ir vaikams skirtų, produktų asortimentas. Be abejo, nepamiršome ir namų ūkyje naudojamų prekių, kūno priežiūros priemonių – didžioji dalis jų pagamintos iš gamtą tausojančių medžiagų“, – pasakoja L. Trilikauskienė.
Atnaujinant parduotuvę itin didelis dėmesys buvo skirtas kainodarai. Atsisakyta visų tarpininkų, tad nuo šiol pirkėjus aukščiausios kokybės produktai pasieks už mažiausią galimą kainą.
Įspūdingo dydžio šviežių produktų skyrius ir pasirinkimas sveikuoliams
Šviežių ir šaldytų produktų skyrius sulaukė bene daugiausiai pokyčių. Jame, kitaip nei anksčiau, ne tik daržovės. Čia galima rasti ir mėsos: paukštienos, ėrienos, veršienos, Angus marmurinės ir ekologiškos mėsinių galvijų, ir žuvies: škotiškosios lašišos, austrių, įvairiausių šaldytų gaminių. Visa tai – iš Lietuvos ūkininkų bei sertifikuoto vieno didžiausių gamintojų Europoje.
„Na, o daugelis vaisių ir daržovių keliauja tiesiogiai iš ekologiškų ūkių Prancūzijoje, Ispanijoje,Italijoje ir kitose šalyse. Mūsų lentynose juos rasite tik kruopščiai atrinktus pagal sezoniškumą ir tik šviežius. Norite sultingų apelsinų, mangų? Būtinai užsukite“, – kviečia L. Trilikauskienė.
Moteris priduria, jog nuo šiol sveikuoliai taip pat džiaugsis gerokai didesniu pasirinkimu. Sveikos mitybos gerbėjams bus siūlomas platus asortimentas produktų, kuriuose nėra glitimo, cukraus, laktozės. Taip pat, praturtintas ekologiškų produktų asortimentas, kuriame didelis dėmesys bus skiriamas veganams ir vegetarams.
„Nepamiršome ir mėgstančių gaminti. Dėl jų lentynas papildėme įvairiausiais miltais kokybiškiems kepiniams, duonai, įvairiais priedais ir prieskoniais, produktais, reikalingais gaminantiems gurmaniškuosiuos Azijos šalių patiekalus“, – teigia L. Trilikauskienė ir priduria, jog rekonstrukcijos metu ypatingai išplėstas buvo ir gurmanų skyrius. „Čia bus galima rasti visko nuo austrių ir ungurių iki ispaniško vytinto kumpio, anties kepenėlių ir begalybės rūšių vytintų ir rūkytų mėsos gaminių, tokių kaip salami su triufeliais, Prosciutto crudo di Parma, Coppa Piacentina DOP ir kita. Stengiamės, kad kiekvienas mūsų parduotuvėje rastų kažką įdomaus ir skanaus bei norėtų tuo pasimėgauti“, – pasakoja pašnekovė.
Sūrių kambarys – vienintelis toks Lietuvoje
Bene didžiausia naujiena – pirmasis Lietuvoje sūrių kambarys, kuriame klientai galės paragauti ir įsigyti per 200 rūšių sūrių, pripažintų visame pasaulyje. „Be abejo, čia bus galima rasti ir jau pamėgtų, įprastų sūrių, tokių kaip karvės, buivolės, ožkos, avies, maišyto pieno sūriai, mozarella ir burata. Tačiau didelį dėmesį skyrėme ir tikrai gurmaniškiems produktams – Blu di Capra, Gorgonzola Picante DOP, Tallegio DOP, Mandre Di Latte Di Buffala Borgoluce, Boschetto Al tartufo, Assiago Pressato DOP, Torta Del Casar DOP, Provolone Del Monaco DOP, Gruyere AOP Reserve, Raclette Du Valais AOP, Moliterno de Tartiufo, Tartuffi Jimmy ir daugeliui kitų. Vienos įdomiausių atsivežtų į Lietuvą sūrių rūšys – raudonajame ir baltajame vyne mirkyti Formaggio Ubriaco“ ir retasis šveicariškas L‘Etivaz, gaminamas tik kovo-lapkričio mėnesiais, mažose sūrinėse, nenaudojant jokių šiuolaikinių gamybos technologijų ir priemonių“, – pasakoja L. Trilikauskienė
Išskirtiniu šio kambario asortimentu besirūpinanti „Assorti“ komercijos vadovė teigia, jog bene svarbiausias kriterijus atrenkant sūrius buvo šių pripažinimas ir išskirtinumas. „Stengiausi atsižvelgti į tai, ar gaminys atspindi tam tikrą šalį ar vietovę, ar yra seniai gaminamas, ar apdovanotas. Visa tai garantuoja, jog sūris yra gaminamas tinkamai, pasižymi senųjų tradicijų puoselėjimų ir yra išskirtinis“, – tikina pašnekovė.
Visus, vertinančius išskirtinę kokybę bei gurmaniškus produktus, ji kviečia gruodžio 12-ąją atrasti „Assorti“ iš naujo. Tai – vieta, kurioje bus patenkinti net išrankiausių klientų norai.