• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Reikės:

  • 200 g kepto batato;
  • 80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso);
  • 60 g nerafinuoto cukraus;
  • 80 ml augalinio pieno;
  • 200 g viso grūdo speltos miltų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. sodos;
  • žiupsnelio druskos.

Pabarstukams:

  • 50 g smulkintų graikinių riešutų;
  • 3 š. kokoso cukraus ar nerafinuoto cukraus;
  • 1/2 a.š. cinamono;
  • 30 g šalto augalinio sviesto;
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:

REKLAMA
REKLAMA

1. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.

2. Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę.

3. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre.

4. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą.

5. Kepame 180 °C apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų