Reikės:
- 200 g kepto batato;
- 80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso);
- 60 g nerafinuoto cukraus;
- 80 ml augalinio pieno;
- 200 g viso grūdo speltos miltų;
- 1 a.š. cinamono;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. sodos;
- žiupsnelio druskos.
Pabarstukams:
- 50 g smulkintų graikinių riešutų;
- 3 š. kokoso cukraus ar nerafinuoto cukraus;
- 1/2 a.š. cinamono;
- 30 g šalto augalinio sviesto;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.
2. Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę.
3. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre.
4. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą.
5. Kepame 180 °C apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt