Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Kokosinė paprikų ir cukinijų sriuba
4-6 porcijoms reikės:
1 a. š. (5 ml) aliejaus; 2 vnt. svogūnų (labai nesistengiant susmulkinti); 2 grūstų česnakų skiltelių; 2 stiklinių (500 ml) vandens; 2 daržovių sultinio kubelių; 1 cukinijos (labai nesistengiant susmulkinti); 3 raudonų paprikų (labai nesistengiant susmulkinti); 1 a. š. (5 ml) kalendros miltelių; ¼ stiklinės (60 g) marinuotos raudonosios paprikos; 400 ml kokosų pieno iš skardinės / pakuotės.
Papuošimui reikės:
krutonai / senstelėjusios duonos gabaliukų; keptų svogūnų; juodųjų sezamų sėklų; keptų avinžirnių; čiobrelio / baziliko; alyvuogių aliejaus / kokosų pieno / kremo / grietinėlės.
Gaminimo eiga
Į didelį puodą įpilkite aliejų, jį kiek pakaitinus įdėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite 5 minutes, kol jie suminkštės. Jei svogūnas pradėtų svilti, galima įpilti truputį vandens, jis „pakels“ prie puodo prikibusius gabaliukus bei suteiks jiems karamelinės spalvos. Įdėkite česnaką ir daržovių sultinio kubelius ir kepkite maišant 1-2 minutes, kol kubeliai „ištirps“.
Įdėkite cukiniją, kalendros miltelius, marinuotą ir šviežią papriką ir kepkite 4-5 minutes.
Įpilkite vandenį, leiskite jam užvirti ir virkite dalinai uždengus dangčiu 10-15 minučių.
Įpilkite kokosų pieną, virkite 3-5 minutes ir tuomet trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės, rašoma pranešime spaudai.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @Veganesuzrasai.