Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Bulviniai blyneliai su tofu
Bulviniams blyneliams reikės: 7 bulvės; 200 g tofu; 2 v. š. miltų + apvoliojimui; po žiupsnį druskos ir pipirų; ryšulėlis svogūno laiškų, susmulkintų; aliejus kepimui.
Patiekimui: augalinė grietininėlė ar jogurtas
Kaip gaminti:
1. Bulves išverdame su lupena. Kiek pravėsus, nulupame ir sutriname grūstuve.
2. Tofu sutrupiname (šakute ar pirštais) ir suberiame į bulves. Ten pat suberiame miltus, druską, pipirus ir maždaug pusę svogūno laiškų (kitą dalį pasiliekame puošimui). Išmaišome, bet nepersistengiame.
3. Suformuojame blynelius, juos lengvai apvoliojame miltuose (perteklių nupurtome) ir kepame aliejumi pašlakstytoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
4. Patiekiame su augaline grietine ar jogurtu ir užberiame likusius svogūno laiškus.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Valgykime Sveikiau.