Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos.
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. (po 10 minučių pavartome duonos juosteles).
Iškepusią duoną pabarstome druska ir įtriname česnaku. Užtepėlei sumaišome lydytą sūrį su majonezu ir išspaustomis 3 skiltelėmis česnako. Imame po gabalėlį duonos, vieną pusę merkiame į padažą, tada pavoliojame smulkintame sūryje ir dedame į lėkštę.
Šaltinis: Baltoje lėkštėje