Vilniuje duris atvėrė vienintelis mieste kaukazietiškos virtuvės restoranas „Achtamar“.
Sostinės Naujamiesčio rajone įsikūręs restoranas vilniečiams ir miesto svečiams siūlys tradicinių nacionalinių armėniškų valgių.
Anot restorano šeimininko armėno Vrežo Grigorijano, tai pirmasis tokio aukšto lygio kaukazietiškos virtuvės restoranas Vilniaus mieste. „Armėniško šašlyko ar kebabų galima paragauti pakelės užeigose, bet restorano, kuriame būtų išskirtinai kaukazietiškas valgių ir gėrimų meniu, maistą ruoštų patys armėnai, pasitiktų jauki namų aplinka, grotų nacionalinė armėnų tautos muzika, sostinėje dar nebuvo“, - tvirtina V. Grigorijanas.
Restorane „Achtamar“ bus galima paskanauti tradicinių armėniškų patiekalų: „tolma“ – vynuogių lapų balandėlių, pagal geriausias rytietiškas tradicijas paruošto avienos plovo, kepsnių, keptų ant žarijų ir patiekiamų su specialiai kurtais padažais, įvairių užkandžių, sriubų, tradicinių armėniškų desertų: saldžiųjų pyragaičių su medum „Pachlava“ ar torto „Mikado“ su aukso žvaigždžių dulkėmis. Prie gardžių patiekalų siūloma armėniško granatų vyno, konjako, šilkmedžių uogų degtinės.
Kiekvieną sekmadienį restorano lankytojai galės ragauti ypatingos armėniškos sriubos „Chaš“, verdamos iš jautienos kojų, patiekiamos su traškiu lavašu, ridikėliais ir česnaku. „Šios sriubos gamyba trunka net kelias paras. Chašas dažniausiai valgomas po didesnių puotų, norint atgauti sveikatą, jėgas, darbingumą“, - pasakoja restorano „Achtamar“ šeimininkas.
Restorane „Achtamar“ kasdien gros klasikinė armėnų tautos muzika, o nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vakarais gyvai pianinu armėniškas melodijas skambins lietuvis Alvydas Pociūnas.
Taip pat čia eksponuojami žinomo armėnų dailininko Armeno Babajano paveikslai. Patikusius kūrinius lankytojai galės įsigyti.
Vienu metu restorane gali puotauti iki 50 žmonių.