Toks vyniotinis puikiai tinka ir kaip užkandis į darbą, ir kaip gardus patiekalas ant šventinio stalo.
Lašišos vyniotinį pagaminsite vakare, o kitą dieną jau galėsite mėgautis ypatingu skoniu.
Jums reikės:
1 nedidelės cukinijos, 4 kiaušinių, 250 gramų tepamo kreminio sūrio, pusės arbatinio šaukštelio druskos, 50 gramų miltų, 200 gramų šaltai rūkytos lašišos,
Cukiniją sutarkuojame per burokinę trintuvę ir pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus, kol suminkštės. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius dedame miltų, druskos ir 2 šaukštus kreminio sūrio.
Išplakame baltymus iki standumo.
Į paruoštus trynius dedame kepintą cukiniją ir maišome mediniu šaukštu. Tada dedame baltymus ir toliau maišome. Masę pilame į kepimo formą, ant kurios reikia patiesti kepimo popierių. Mano formos matmenys - 43 cm ilgis ir 30 cm plotis.
Kepkite orkaitėje apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą omletinį biskvitą apverskite, palaukite kelias minutes ir nuimkite popierių.
Ant šilto pagrindo sutepkite kreminį sūrį ir uždėkite lašišos plokšteles. Vyniotinį susukam. Susuktą vyniotinį susukame į kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą 5-6 valandoms. Supjaustome norimomis riekėmis.