Pagaliau patvirtinta nauja Lietuvos higienos norma, kurioje kaip vienas iš oro užterštumą nusakančių veiksnių įvardijamas kvapas. Tai pirmasis bandymas Lietuvoje reglamentuoti kvapus, o anykštėnams tai bus svarus įrankis kovojant su kiaulių mėšlo kvapu, rašo "Anykšta".
Pasak dienraščio, anykštėnams ši problema buvo itin aktuali, nes keletą kartų per metus miestą užguldavo “Jaros” kiaulidžių “produkcijos” kvapas, tuo tarpu higienistai ir savivaldybės valdininkai tik skėsčiodavo rankomis – galimybės sudrausminti gamintojus nebuvo, nes kvapai iki šiol buvo nereglamentuoti, o anykštėnai tokias bangas vadindavo “kurorto kvapu”.
Kaip ir visuose įstatymuose, gana sudėtinga bus nustatyti, ar išties kalta įmonė. Jei kvapą skleis kokia nors stambi įmonė ar kiaulių ferma, reikės įrodyti, ar iš tiesų naudojamos neleistinos technologijos, skleidžiama tarša didesnė nei suderinta su Aplinkos ministerijai pavaldžiomis institucijomis