Jau tapo tradicija, kad Daiva prieš spektaklį ar filmavimą nieko rimto nevalgo, nes yra ne kartą įsitikinusi, kad taip yra išvaistoma koncentracijai ir emocijos kūrimui reikalinga energija. Įtemptomis premjerinėmis dienomis, teatro scenos numylėtinės perkrauta galva dažnai gaudo signalus, kurie atplaukia cepelinų ar bulvinių blynų pavidalu. Prisivalgius mėgstamo tradicinio sotaus maisto, visada užklumpa „išsijungimo valandos“, kurių metu aktorė leidžia sau pailsėti.
Savo sodybos darže Daiva augina gausybę prieskoninių daržovių, todėl į namus netikėtai užsukusius svečius visada pavaišina žalumynų salotomis, lengvais sumuštiniais su paštetu ar žuvimi ir savo rankomis puoselėtų žolelių arbata.
„Gardu Gardu“ pusryčiai su Deividu Praspaliausku – šeštadienį 9.30 val. Ką gamino jo viešnia Daiva Rudokaitė?
Morkų blynai
• 180 g virtų morkų
• 1 kiaušinio
• 25 g greito paruošimo gardžiosios košės
• Žiupsnelio druskos
• Aliejaus kepimui
• Grietinės
• Cinamono
• Saulėgrąžų daigų
Į dubenį suberti košę, druską, įmušti kiaušinį ir įtarkuoti virtas morkas. Viską gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iš gautos masės kepti blynus.
Patiekti su grietine, pabarstyti malto cinamono bei saulėgrąžų daigų.
Obuolių ir moliūgų TATIN
Deserto paruošimui Jums reikės:
• 200 g obuolių
• 50 g moliūgo
• 3 valgomųjų šaukštų cukraus
• 40 g sviesto
Migdoliniams trupiniams Jums reikės:
• 75 g sviesto
• 75 g miltų
• 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus
• 75 g migdolų miltų
• Žiupsnelio kardamono
Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti cukrų ir kaitinti, kol cukrus karamelizuosis. Į paruoštą karamelę sudėti nuluptus ir supjaustytus obuolius bei moliūgus. Kepti, kol obuoliai ir moliūgai šiek tiek suminkštės.
Karamelizuotus obuolius ir moliūgus išdalinti į porcijinius indelius, užpilti likusia karamele ir užbarstyti sluoksnį migdolinių trupinių. Kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.
Atvėsusį desertą įdėti 12 valandų į šaldytuvą, kad sustingtų karamelė. Patiekti išimtą iš porcijinių indelių trupinių sluoksniu į apačią. Desertą galima patiekti ir nešaldytą tiesiai iš porcijinių indelių.
Visus ingredientus sudėti į dubenį ir maišyti lopetėle, kol susiformuos trupiniai.
Kavos kokteilis
• 50 g pasterizuotos egzotinių vaisių tyrės
• Kondensuoto pieno
• tirpios kavos
Užpilkite karštu vandeniu pora šaukštelių tirpios kavos. Įdėkite kelis šaukštus kondensuoto pieno, kelis šlakelius tyrės ir šiek tiek ledo. Viską susmulkinkite smulkintuvu. Gėrimą pateikite taurėje.