Dalinamės ir su jumis šiuo autentišku trupininio pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptu.
Reikės: 500 g miltų, 250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra ), 3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus ), 150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau ), 7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių ), vanilinio cukraus arba citrinos žievelių, juodųjų serbentų uogienė.
Gaminimas:
Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį ir šaltame kambaryje užminkoma tešla. Pridengus skepetėle, apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų. Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi, ištepama sviestu ir išbarstoma miltais. Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant. Sutrupinus pusę tešlos, uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių. Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį. Plokštainis kepa 30-40 minučių, paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Ritos pastebėjimai: Krosnį šiais laikais mažai kas turi, tai šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tešlą ne trupinau, o tarkavau burokine tarka. Vanilinio cukraus nedėjau, nutarkavau citrinos žievelę. Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę. Kepimo forma buvo 32x24 cm.
Šaltinis: Ritos receptai