• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis trupininio pyrago receptas prieš daugiau nei 60 metų pasirodė viename to meto populiariame receptų žurnale. O visai neseniai jį išbandė ir tinklaraštininkė Rita. Moteris savo sekėjams pateikė ir originalų šio pyrago receptą, nes, kaip ji pati sako, taip nedingsta autentiškumas ir nostalgija. 

3

Šis trupininio pyrago receptas prieš daugiau nei 60 metų pasirodė viename to meto populiariame receptų žurnale. O visai neseniai jį išbandė ir tinklaraštininkė Rita. Moteris savo sekėjams pateikė ir originalų šio pyrago receptą, nes, kaip ji pati sako, taip nedingsta autentiškumas ir nostalgija. 

REKLAMA

Dalinamės ir su jumis šiuo autentišku trupininio pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptu. 

Reikės: 500 g miltų, 250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra ), 3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus ), 150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau ), 7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių ), vanilinio cukraus arba citrinos žievelių, juodųjų serbentų uogienė.

Gaminimas:

Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį ir šaltame kambaryje užminkoma tešla. Pridengus skepetėle, apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų. Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi, ištepama sviestu ir išbarstoma miltais. Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant. Sutrupinus pusę tešlos, uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių. Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį. Plokštainis kepa 30-40 minučių, paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.

REKLAMA
REKLAMA

Ritos pastebėjimai: Krosnį šiais laikais mažai kas turi, tai šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tešlą ne trupinau, o tarkavau burokine tarka. Vanilinio cukraus nedėjau, nutarkavau citrinos žievelę. Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę. Kepimo forma buvo 32x24 cm.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų