1. Šparaginių pupelių salotos
Pirmas salotų receptas šiame sąraše ypatingas tuo, kad yra ne tik lengvai pagaminamas, bet ir dėl to, kad viena porcija siekia tik 50 kalorijų. Tad nieko nelaukusi pradėk pjaustyti daržoves!
Ingredientai:
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas tarkuoto parmezano
5 žaliosios alyvuogės
¼ raudono svogūno
10-12 vyšninių pomidorų
500 gramų šparaginių pupelių
Žiupsnelis juodųjų pipirų
Žiupsnelis čiobrelių (gali būti naudojami raudonėliai, rozmarinas)
30ml vandens
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
Kaip gaminti:
Išvirtas šparagines pupeles palaikykite šaltame vandenyje, tol kol jos visiškai atvės. Į dubenį suberkite susmulkintas daržoves. Kitame inde sumaišykite likusius ingredientus (vandenį, actą, prieskonius, aliejų ir sūrį). Gautą padažą užpilkite ant daržovių, viską išmaišykite.
2. Obuolių, apelsinų, medaus ir cinamono salotos
Šios paprastos desertinės salotos pasižymi neįtikėtinai puikiu skoniu. Tai saldžiau nei šokoladas ir gaiviau nei bet kokie ledai!
Ingredientai:
1 obuolys
1 apelsinas
1 arbatinis šaukštelis medaus
2 žiupsneliai cinamono
Kaip gaminti:
Prieš gamindama šias salotas, palaikyk vaisius šaldytuve, taip jos bus ne tik gardžios, bet ir maloniai gaivins karštą vasaros dieną. Išpjauk obuolio sėklalizdžius ir pasistenk obuolį supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais. Nulupusi apelsiną, neatskirk jo skiltelėmis, o kaip ir obuolį, supjaustyk dailiais griežinėliais. Prieš pateikdama salotas lėkštėje išdėstyk obuolio griežinėlius, apšlakstyk juos medumi, ant viršaus dėk apelsino griežinėlius ir apibarstyk cinamonu. Šios salotos- puiki vaisių pica!
3. Agurkų ir svogūnų salotos
Gaivios, skanios ir turinčios stebinančiai mažai kalorijų. Agurkų ir svogūnų salotos – tai puikus pavyzdys, kad norėdama sveikai ir neriebiai maitintis neturi rinktis beskonio maisto!
Ingredientai:
1 valgomasis šaukštas obuolių acto (gali būti naudojamas ryžių actas, balzamiko actas)
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
2,5 puodelio plonai pjaustytų agurkų griežinėlių
½ puodelio plonai pjaustyto svogūno
Kaip gaminti:
Šioms salotoms gaminti rinkis plastikinį, stiklinį ar keramikinį indą (ne metalinį). Į dubenį suberk susmulkintas daržoves. Kitame inde išmaišyk druską, pipirus ir obuolių actą. Padažą užpilk ant daržovių, viską išmaišyk. Pagamintas salotas uždenk, valandą laiko atvėsink šaldytuve ir skanauk!
4. Tropinių vaisių salotos
Kodėl įprastų užkandžių nepakeitus į egzotiškas, tropinių vaisių salotas? Tik paragauk ir tapsi tikra vaisių mėgėja!
Ingredientai:
1 granatas
1 vidutinio didumo mangas
2 puodeliai supjaustyto meliono
1 nektarinas
2 kiviai
2 puodeliai supjaustyto ananaso
Mėtos lapeliai
½ žaliosios citrinos sulčių
Kaip gaminti:
Visus vaisius nulupk ir supjaustyk, suberk granato sėklas, trintus mėtos lapelius ir užpilk žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišyk, uždenk indą. Valandą laiko palaikyk šias salotas šaldytuve. Tropinių salotų užteks net 6-8 porcijoms, tad vienam žmogui atiteks mažiau nei 100 kalorijų!
5. Kukurūzų salotos
Kukurūzų salotos yra ne tik skanios, bet ir neriebios! Net naudojant majonezą, viena jų porcija siekia tik apie 85 kalorijas. Skanaus!
Ingredientai:
500 gramų (du puodeliai) smulkintų vyšninių pomidorų
½ puodelio natūralaus jogurto arba majonezo (gali dėti ¼ puodelio majonezo ir ¼ natūralaus jogurto)
6 puodeliai kukurūzų
300 gramų šparaginių pupelių
½ puodelio smulkinto raudono svogūno
200 gramų tarkuoto sūrio
Kaip gaminti:
Išvirk šparagines pupeles ir kukurūzus. Atvėsinus daržoves, į indą sudėk likusius ingredientus ir viską išmaišyk. Salotos paruoštos! Argi nepaprasta?
Ernesta KALINAUSKAITĖ