• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medikai nuolat akcentuoja riebalų rūgščių Omega naudą žmogaus organizmui. Šios riebalų rūgštys organizme yra negaminamos, jos dažniausiai gaunamos su maistu – žuvimi. Tačiau pastaruoju metu pasirodo vis daugiau publikacijų apie tai, kad kai kurios žuvys yra pavojingos mūsų sveikatai, kadangi didelė dalis jų yra užterštos bifenilais, dioksinais, gyvsidabriu, organiniais poliutantais.  Medikai siūlo alternatyvą – augalinės kilmės riebalų rūgštis. Pateikiame tris priežastis, kodėl verta rinktis būtent augalinės kilmės riebalų rūgštis.

REKLAMA
REKLAMA

1. Gaunamas visas reikalingų rūgščių kompleksas

Omega 3 ir Omega 6 yra vienos iš pagrindinių medžiagų, kurios sudaro žmogaus smegenis. Šios riebalų rūgštys kauptis smegenyse pradeda dar būnant embriono būsenoje ir kaupiasi visą nėštumo laikotarpį. Omega 3 ir Omega 6 itin reikalingos smegenų vystymuisi, širdies darbo, regėjimo gerinimui. Tačiau dažnai yra pamirštama, kad itin svarbios yra ir kitos riebalų rūgštys: Omega 7 ir Omega 9. Šios riebalų rūgštys reikalingos gerinti nervų sistemos darbą, stiprinti kraujotaką, imunitetą, reguliuoti kraujo krešėjimą, širdies darbą, įsisavinti kitas naudingas riebalų rūgštis. Žuvų taukuose visų reikalingų riebalų rūgščių dažniausiai nerasime – jų gausu tik augalinės kilmės rūgštyse.

REKLAMA

2. Tinkama visai šeimai

Augalinės kilmės rūgštys yra išgaunamos iš natūralių šaltinių – augalų, taip užtikrinant, kad į organizmą nepaklius kenksmingų medžiagų. Tokį produktą gali vartoti visa šeima: tiek besilaukianti ar maitinanti mama, tiek jos kūdikis, ir nesibaiminti, kad į organizmą paklius bifenilų, dioksinų, gyvsidabrio, organinių poliutantų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Malonus skonis ir kvapas

Ne paslaptis, jog daugelis vaikų ir net suaugusių žuvies taukų kvapo ir skonio netoleruoja. Augalinės kilmės riebalų rūgštys yra malonesnio skonio ir kvapo, lyginant su riebalais, išgautais iš riebios žuvies kūno ar jos kepenų. Be to, iš augalų išgautas nepakeičiamąsias rūgštis vartoti gali ir vegetarai.

Autorė Giedrė Gudaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų