ĮDARYTAS CAMEMBERT SŪRIS KEPTAS ANT GRILIO
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: apie 10 minučių
Ingredientai: 1 Camembert sūris mediniame indelyje; 20 g graikinių riešutų; 40 g džiovintų abrikosų; 15 g razinų; 1 arbatinis šaukštelis medaus; 1 šviežia duonelė.
Gaminimo būdas:
1. Įjunkite grilių.
2. Smulkiai supjaustykite graikinius riešutus ir abrikosus. Sudėkite džiovintus vaisius, graikinius riešutus, medų ir gerai išmaišykite.
3. Camembert sūrį išimkite iš apvalkalo ir perpjaukite horizontaliai.
4. Į vidų prikiškite įdaro sudėkite įdarytą sūrį atgal į medinę dėžutę ir apvyniokite folija.
5. Padėkite Camembert ant grilio ir uždarykite dangtį. Kepkite už apie dešimt minučių.
6. Iškepęs Camembert turėtų būti tąsus ir dar karštas.
7. Mirkykite į sūrį duonos riekeles ir mėgaukitės gardžiu patiekalu.
LAŠIŠOS KEPSNYS SU TRAŠKIA SEZAMŲ PLUTELE
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 15 minučių
Ingredientai: 900 g žalios lašišos filė; 2 šaukštai sezamo sėklų; 2 šaukštus aguonų; 2 šaukštai anyžio sėklų; 2 kiaušinių tryniai; alyvuogių aliejus pagal skonį; druska ir baltieji pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Inde sumaišykite sezamus, aguonas, anyžius bei druską ir pipirus.
2. Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais;
3. Sumaišykite kiaušinius su alyvuogių aliejumi bei šlakeliu vandens.
4. Lašišos viršų aptepkite mišinių ir apibarstykite pasiruoštais prieskoniais.
5. Tuomet dėkite gabaliukus ant grilio grotelių ta puse kuria apibarstėte prieskoniais ir kepkite apie 15 minučių.
SULTINGI KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 60 minučių
Ingredientai: 2 kg kiaulienos nugarinės šonkaulių; 2 šaukštai paprikos prieskonių; 2 šaukštai džiovintų bazilikų; 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių; 1/4 šaukštelio česnako miltelių; 1/4 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų; 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų; 1 puodelis kepsnių padažo; 1/2 puodelio abrikosų džemo; 8 gabaliukai ledukų.
Gaminimo būdas:
1. Šonkauliukus supjaustykite kas 2-3 kauliukus.
2. Sumaišykite dubenėlyje papriką, baziliką, svogūnų ir česnako miltelius, raudonuosius bei juoduosius pipirus.
3. Šonkauliukus įtrinkite su pasiruoštais prieskoniais.
4. Padarykite iš folijos lovelius, į juos dėkite po vieną šonkauliukų gabaliuką, o ant viršaus uždėkite ledo gabaliuką.
5. Kiekvieno paketėlio viršų užsukite, kad nebūtų atvira ir šonkauliukai šiek tiek troškintųsi.
6. Kepkite 45 minutes, tuomet atsargiai pradarykite folijos viršų ir išimkite šonkauliukus ant grilio grotelių
7. Ant kiekvieno šonkauliuko plonai užtepkite kepsnių padažą ir abrikosų džemą.