Makaronai su permazano sūriu ir česnaku
Reikės: 1 šaukto alyvuogių aliejaus, 4 supjaustytų česnako skiltelių, 2 puodelių vištienos sultinio, 1 puodelio pieno, 2 šaukštų sviesto, 250 g pasirinktų makaronų, juodųjų pipirų, ketvirtadalio puodelio permazano sūrio, petražolių.
Gaminimas: Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, nustatykite vidutinę kaitrą ir pakepinkite česnakus apie 1 – 2 minutes. Puode sumaišykite keptus česnakus, vištienos sultinį, pieną, sviestą, makaronus ir įdėkite pipirų. Uždėkite puodą ant viryklės ir virkite 18 – 20 minučių, kol makaronai taps minkšti. Pabarstykite permazano sūriu ir patiekite makaronus pabarstę petražolėmis.
Makaronai su cukinijomis ir pievagrybiais
Reikės: 450 g pasirinktų makaronų, 450 g plonai supjaustytų pievagrybių, 2 nuluptų ir supjaustytų cukinijų, 2/3 puodelio žirnių, 2 supjaustytų česnako skiltelių, 2 žiupsnelių čiobrelių, juodųjų pipirų, trečdalio puodelio sutarkuoto permazano sūrio, ketvirtadalis puodelio grietinėlės.
Gaminimas: pasirinkite didesnį puodą ir į jį sudėkite makaronus, pievagrybius, cukinijas, žirnius, česnako skilteles, čiobrelius ir du puodelius vandens, pabarstykite druska ir pipirais. Viską virkite 8 – 10 minučių. Išvirus, pabarstykite permazano sūriu ir užpilkite grietinele. Pateikite nelaukdami, kol makaronai atvės.
Meksikietiški makaronai
Reikės: 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 450 g pasirinkto faršo, 2 puodelių makaronų, 2 puodelių salsos padažo, pusės puodelio vištienos sultinio, 6 šaukštų pomidorų padažo, 1 pomidoro, 1 puodelio kukurūzų, 1 puodelio pupelių, 1 puodelio sūrio ir 1 avokado.
Gaminimas: Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite mėsos faršą 3 – 5 minutes. Pasirinkite didesnį puodą ir sumaišykite makaronus, salsos padažą, vištienos sultinį ir pomidorų padažą. Uždenkite puodą ir virkite apie 13 – 16 minučių. Sumaišykite pomidorų padažą, kukurūzus, pupeles ir įpilkite į puodą. Sumaišykite makaronus su mėsa, pabarstykite sūriu, papjaustykite avokado.