• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palyginti su 2001 metais, praėjusiais metais Rusijos ir Lietuvos prekybos apimtis paaugo 3,9 procento ir sudarė 1,979 milijardo JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai Rusijos valstybinis muitinės komitetas paskelbė prieš Maskvoje balandžio 22-23 dieną įvyksiančią tarpvyriausybinės Rusijos ir Lietuvos komisijos prekybinio, ekonominio, mokslinio, techninio ir kultūrinio bendradarbiavimo klausimams sesiją.

REKLAMA

Lietuvos delegacijai vadovas užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, o Rusijos - transporto ministras Sergejus Frankas. Abu jie yra komisijos bendrapirmininkiai.

Rusijos valstybinio statistikos komiteto duomenimis, Rusijos eksportas į Lietuvą 2002 metais, palyginti su 2001-aisiais, sumažėjo 1,4 proc. ir sudarė 1,67 milijardo JAV dolerių. Rusijos importas iš Lietuvos pašoko 46,4 proc. - iki 309 milijonų JAV dolerių. Lietuvos dalis Rusijos užsienio prekybos struktūroje praėjusiais metais siekė 1,3 procento.

Pasak Valstybinio statistikos komiteto, šių metų sausį-vasarį Rusijos ir Lietuvos prekyba sudarė 432,2 milijono JAV dolerių: Rusijos eksportas į Lietuvą - 384,2 milijono JAV dolerių, o importas iš Lietuvos - 48 milijonus JAV dolerių.

ITAR-TASS-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų