Bulvių, šoninės ir kukulių iešmeliams reikės:
- Bulvių
- Sūdytos šoninės
- Alyvuogių aliejaus
- Paruoštų dešrelių
Gerai nuplautas bulves su lupena supjaustykite griežinėliais ir sudėję į dubenėlį apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Panašaus storio gabalėliais supjaustykite šoninę ir kartu su bulvėmis viską užmaukite ant iešmo.
Maunant ant iešmo, viską vieną prie kito gerai prispauskite ir kepkite lauko kepsninėje.
Kartu su bulvių iešmeliais galite derinti ir keptus kukulius. Juos lengviausia bus pasigaminti iš dešrelių mėsos. Nuo dešrelių paprasčiausiai nuimkite išorinę plėvelę, suformuokite kukulius ir sumovę ant iešmo šaukite į kepsninę prie bulvių ir šoninės iešmelio.
Dešrelių mėsa puikiai tinka skubantiems, nes jau yra pagardinta prieskoniais ir paruošta kepimui ar virimui.
Kol kepa iešmeliai, galite paruošti garnyrą ir padažą.
Garnyrui ir padažui reikės:
- Cukinijų
- Baklažanų
- Alyvuogių aliejaus
- Pomidorų padažo
- Majonezo
- Obuolių acto
- Druskos
Cukinijas ir baklažanus supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite kepti ant grotelių.
Kol viskas kepa, paruoškite padažą. Vienodomis dalimis į dubenėlį sudėkite pomidorų padažą ir majonezą. Viską sumaišykite ir viskas. Jei mėgstate aštriau, padažą galite pagardinti skiltele česnako.
Iškeptus baklažanus ir cukinijas galite pamarinuoti. Paprasčiausiai viską kartu sudėkite į stiklainį, pabarstykite druska, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir obuolių acto. Taip iškeptos ir marinuotos daržovės šaldytuve gali stovėti net kelias savaites. Skanaus!
Pilną patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ „Kotrynos burtai“ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.