Vakar su vyru sugalvojom suvalgyti kebabų – nėra pats sveikiausias patiekalas, bet kartais taip nesinori gaminti, paprasčiau ką nors užsisakyti, o retkarčiais galima ir pasilepinti – seniai juos valgėm, pagalvojom, kodėl gi ne.
Bet ar jūs galit patikėti, kad dabar kebabas, už kurį mokėdavom vos kelis eurus, kainuoja 8-9 eurus? Jei dar kokio įmantresnio norisi, kainuoja ir 10 eurų. Kur tai matyta?
„Gyvename Monake“
Nesakau, kad kebabas yra kažkokia būtinybė, be kurios neįmanoma gyventi, aišku, atsiras sakančių – gaminkitės maistą namuose, bus pigiau, bet nuoširdžiai likau šiek tiek šokiruota, nesuvokiu, kas taip išaugino tokio paprasto patiekalo kainą.
Suprasčiau, būtume nuėję į kokį prabangų restoraną ir išsirinkę įmantriausius steikus ar jūros gėrybes, tada kainos nestebintų. Bet čia ne koks super duper patiekalas, o kebabas! Ima atrodyti, kad gyvename Monake, ne Lietuvoje.
Nežinau, ar man vienai atrodo nebenormalu, kad tuoj nueiti ir suvalgyti gerą, kokybišką patiekalą bus pigiau nei užsisakyti į lavašą susuktą mėsą, daržoves ir padažą. Sakykit, ką norit, bet čia jau visiškas absurdas, gyvenime nebūčiau pagalvojus, kad ateis tokie laikai. O gal aš perdedu ir čia normalu?
Autorius: skaitytoja Irma