Remiantis Rytų horoskopu pranešama, kad 2025-ieji yra tituluojami žaliosios medinės gyvatės metais. Ne vienam rūpi sužinoti, kaip geriausia pasitikti šiuos metus, kad sulauktumėme maksimalios sėkmės kitąmet.
Savo žiniomis apie tai su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė, kuri atskleidė, kaip papuošti stalą bei kokiais valgiais ir gėrimais pasimėgauti naujametinę naktį, kad 2025-aisiais lydėtų sėkmė.
Atnašos gyvatei
Astrologė pasakojo, kad sėkmingam Naujų metų sutikimui, visų pirma, svarbu yra atkreipti dėmesį į vietą, kurioje bus pasitinkami žaliosios medinės gyvatės metai.
Anot jos, tinkamai paruošus šią erdvę, gyvatė gali būti maloningesnė ir atnešti daugiau gėrybių į namus kitais metais.
„Pirmiausia, kaip ir kasmet, reikia toteminiam gyvūnui sukurti pagerbimo, sutikimo vietą. Ji tradiciškai kuriama namų pietvakarinėje pusėje“, – sakė ji.
V. Budraitytė ragino patiesti žalios, auksinės arba sidabrinės spalvos patiesalą ir ant jo pastatyti gėlo vandens. Svarbi ir šio vandens talpa – geriausia, jeigu vanduo laikomas mediniame dubenėlyje. Neturinčius medinio dubens astrologė ramino ir teigė, kad jam tiks ir keramikinis ar tiesiog žalios spalvos indas.
„Taip pat palepinkite gyvatę jūros gėrybėmis , žalios mėsos gabalėliu. Nepamirškite paaukoti ir pieno, nes gyvatė jį labai mėgsta.
Dar vertėtų padėti saldumynų, savyje turinčių varškės ar pieno kremo, šalia padėti šaukštelį medaus. Gyvatei patiks ir apelsinai, mandarinai, persimonai ar kiti vaisiai, simbolizuojantys auksą“, – vardijo pašnekovė.
Gyvatės simbolika ir stalo paruošimas
V. Budraitytė pasakojo, kad norint tinkamai pasitikti Naujuosius metus svarbu ne tik paruošti atnašas gyvatei, tačiau taip pat pasirūpinti ir gyvatės simbolika.
Anot jos, namuose vertėtų pasistatyti bent jau vieną gyvatės statulėlę, kad simbolinis gyvūnas žinotų, jog atnašos yra skiriamos jam.
„Jeigu norite gyvatės metais susirasti sau porą, pastatykite namuose gyvačių porelę, o jei norite susilaukti vaikų – tuomet nepagailėkite pinigų įsigyti visą gyvačių šeimyną.
Vis tik, jeigu su pinigais yra prastesnė situacija arba nenorite veltui išlaidauti, tuomet patys nusipieškite gyvatę arba visą jų šeimą“, – teigė V. Budraitytė.
Pašnekovė pridėjo, kad prie gyvatės taip pat vertėtų paberti ir geltonų monetų, mat gyvatės labai mėgsta monetų skambėjimą.
Ji ragino taip pat atkreipti dėmesį ir į tai, kaip bus puošiamas šventinis stalas. Anot jos, visų pirma, svarbu išsirinkti staltiesės spalvą.
„Galimi visi žali, rudi ir auksiniai, balti, sidabriniai atspalviai. Geriausia rinktis natūralios medžiagos audinį, o ne sintetiką.
Na, o ant stalo padėti labai tiks mediniai ir keramikiniai indai, tad šiemet tikrai bus galimybė paeksperimentuoti“, – sakė ji.
Šventinių patiekalų ir gėrimų pasirinkimas
Pokalbio metu žymi astrologė taip pat pasakojo, kad šiemet reikėtų gerai pagalvoti apie tai, ką vertėtų padėti ant šventinio stalo.
Pasak jos, gyvatės gyvūnas yra laikomas prabangiu ir gurmanišku, dėl to ir patiekalai ant stalo turėtų būti ne ką mažiau išskirtiniai.
„Geriau ant stalo tebūnie mažesnis skaičius, tačiau labiau išskirtinių patiekalų. Stalui labai tiks žuvis, ikrai, austrės, krevetės, omarai, prabangios žuvys.
Mėsa šiais metais gali būti, bet minimaliais kiekiais. Jei mėgstate tartarą ar mėsos karpačio, galite per Naujuosius metus pasilepinti, gyvatė bus patenkinta. Tiks ir fazanai, purpelės, žvėriena – visa, kas kiekvieną dieną nėra valgoma“, – pasakojo astrologė, pridėdama, kad taip pat ant stalo verta padėti geltonos ar auksinės spalvos vaisių ir daržovių.
Prakalbus apie gėrimus, V. Budraitytė tikino, kad renkantis juos vertėtų dėmesį atkreipti į naminį citrinų limonadą, žolelių arbatas ir gaivas.
Renkantis alkoholinius gėrimus, pašnekovė perspėjo elgtis labai atsargiai, mat, anot jos, gyvatė – blaivininkė, tad stiprūs gėrimai ant stalo nebus pasitikti draugiškai.
„Stipriesiems gėrimams vertėtų skirti kitą progą, o ant stalo padėti nebent prabangų baltą vyną arba šampaną“, – baigė pokalbį astrologė.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!