• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį švęsime Vasario 16-ąją, todėl ir TV3 žiniasklaidos grupės laida „IKI šefų kovos“ šįkart kvies gardžiausiems lietuviškiems patiekalams. Tačiau trims geriausiems šalies šefams – Julijai Steponavičiūtei-Vosylei, Liutaurui Čeprackui ir Dainiui Špakauskui – norimo rezultato pasiekti nebus lengva. Jie niekuomet iš anksto nežino, kur ir kaip teks gaminti, o šio šeštadienio užduotis taps tokiu išbandymu, kurio jie tikrai nesitikėjo… Ar jiems pavyks jį įveikti?

35

Jau šį sekmadienį švęsime Vasario 16-ąją, todėl ir TV3 žiniasklaidos grupės laida „IKI šefų kovos“ šįkart kvies gardžiausiems lietuviškiems patiekalams. Tačiau trims geriausiems šalies šefams – Julijai Steponavičiūtei-Vosylei, Liutaurui Čeprackui ir Dainiui Špakauskui – norimo rezultato pasiekti nebus lengva. Jie niekuomet iš anksto nežino, kur ir kaip teks gaminti, o šio šeštadienio užduotis taps tokiu išbandymu, kurio jie tikrai nesitikėjo… Ar jiems pavyks jį įveikti?

REKLAMA

„Ši laida yra įrodymas, kad tam, jog galėtum gaminti, kartais užtenka tik vienos skylės indukcinės viryklės, ir gaminti gali visur, kur tik yra elektra“, – sakys Liutauras, tačiau ar nepasigailės?

Šefai neslėps nuostabos

Trys šefai šįkart keliaus į Kėdainius, kur dvi geriausios draugės – Laura ir Agnė – įsigijo seną sodybą.

REKLAMA
REKLAMA

„Su Agne esame pažįstamos 11 metų. Mes susipažinome labai netikėtomis aplinkybėmis – lapkričio 1-ąją dieną, kapinėse“, – pasakos Laura.

REKLAMA

Merginų bendravimas bėgant metams vis stiprėjo, kol galiausiai jos kartu nusprendė įsigyti… sodybą.

„Nusipirkau kilimą į sodybą, kurios neturiu. Papasakojau apie tai Laurai, parodžiau, kokius skelbimus atsiuntė mūsų bendras draugas ir mes nusprendėme pasižiūrėti“, – pradės pasakoti Agnė.

Jau pirmoji jų apžiūrėta sodyba pateisino visus lūkesčius, o tuomet, vos po 2 savaičių, jos jau turėjo raktus. Įsigyti sodybos nesutrukdė ir tai, kad tuo metu merginos neturėjo nei papildomų santaupų, nei automobilių...

REKLAMA
REKLAMA

Pamačius, kur teks savo kulinarinius šedevrus kurti šįkart, trys šefai neslėps nuostabos.

„Pirma mintis buvo apie tai, kad bus labai šalta! Žinau, ką reiškia sena, neapšiltinta troba, kur neužsidaro durys, o vėjas traukia pro kojas. Galvojau, va čia tai bus…“ – emocijų neslėps Julija.

Dar didesnį šoką šefai patirs tuomet, kai supras, kokiomis sąlygomis teks gaminti... Visgi jau netrukus juos sušildys šios laidos tema, kuria taps lietuviški patiekalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai – mūsų širdis ir mūsų šaknys!“ – temą pristatys laidos vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Negana to, šefams teks gaminti ne tik sodybos savininkėms, bet ir jų mamoms.

Kylantys iššūkiai

Julija, Dainius ir Liutauras šįkart nuspręs paruošti patiekalus su kiauliena. Juk, anot Dainiaus, būtent su šia mėsa yra ruošiama didžioji dalis lietuviškų patiekalų. Tiesa, Laura atskleis, kad jos organizmas šią mėsą priima ne itin gerai… Ar tai šefams nesutrukdys pelnyti gero Lauros įvertinimo?

REKLAMA

Julija gamins burokėlių sriubą su kiaulienos dešrelėmis, Liutauras stebins balandėliais, o Dainius paruoš kiaulieną krienų padaže su virtomis bulvytėmis bei šviežiai marinuotais agurkėliais.

Tiesa, vos įėjus į namus, Julija supras, kad neturi, kur ruošti sriubos…

„Savo sriubą gaminsiu keptuvėje. Tai bus iššūkis – gal nebus taip patogu, bet mes iššūkius mėgstame. Tiksliau, esame priversti su jais susidurti“, – užtikrintai sakys ji.

REKLAMA

Tuo tarpu Liutauras gaminti balandėlius pasirinko neatsitiktinai – anot jo, kopūstai Lietuvoje atsirado anksčiau nei bulvės.

„Jeigu merginos yra iš Kauno, tuomet reikėtų įdėti daugiau sviesto ir grietinės. Aš labai gerai pamenu savo močiutės balandėlius, kurių padažas būdavo gausiai pagardintas sviestu ir grietine. Viskas tiesiog plaukdavo“, – pasakos jis.

Kol kiti šefai ras galimybių savo patiekalus pagaminti greičiau, Dainiui teks saviškį ruošti ant krosnies. Todėl šįkart tarp šefų netrūks ir konkurencijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nebijau kliūčių, sunkumų. Man kaip tik įdomu, kaip galima gaminti ekstremaliomis sąlygomis. Tačiau būtų įdomu pamatyti, kaip sektųsi išvirti tuos balandėlius ant mano tos viryklės, kūrenamos anglimi ir mediena. Čia jau būtų kitas klausimas, kaip greitai ir gerai jie išsitroškintų“, – atskleis jis, kalbėdamas apie Liutauro patiekalą.

Tai neliks nepastebėta Lauros: „Didžiausia įspūdis, kad jie gamina ir ant mūsų pečiaus, ir ant židinio. Tai – netikėtas posūkis“.

REKLAMA

Kaip seksis pelnyti balus?

Visgi geriausius patiekalų įvertinimus pelnyti bus nelengva. Ragaujant tai, ką sukūrė šefai, paaiškės, kad Laura nemėgsta ne tik kiaulienos, bet ir krienų… Ar tai nepaveiks jos vertinimo, kalbai pasisukus apie Dainiaus patiekalą?

Nevienodai apie balandėlius pasisakys ir merginų mamos. Viena atskleis, kad tai – mėgstamiausias jos patiekalas, o kita pripažins, kad apie Liutauro patiekalą nė neturi komentarų.

„Tiesiog susilaikysiu“, – sakys Agnės mama.

O kuris šefas nugalės šįkart, pamatysime jau šį šeštadienį.

„IKI šefų kovos“– šeštadieniais, 17.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų