• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažna šeimininkė žino, kad gaminti želės tortus – rimtas iššūkis. Visų pirma, tai darbas, pareikalaujantis nemažai laiko ir kantrybės, o kur dar noras tortą pateikti estetiškai bei gražiai.

4

Dažna šeimininkė žino, kad gaminti želės tortus – rimtas iššūkis. Visų pirma, tai darbas, pareikalaujantis nemažai laiko ir kantrybės, o kur dar noras tortą pateikti estetiškai bei gražiai.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt skaitytoja Jolanta Silgienė gyvena Panevėžyje. Moteris mėgaujasi savo veikla – socialinio tinklo

„Facebook“ paskyroje „Mano virtuvė“ ji dažnai dalijasi savo pačios sukurtais šedevrais iš želės.

Gamina nuo vaikystės

Sulaukusi žurnalistų dėmesio Jolanta kiek sutriko, tačiau neslėpė džiaugsmo, kad buvo pastebėta.

Jolanta – ne tik gabi konditerė, bet ir Trakiškio gyvenvietės bendruomenės pirmininkė. Paklausta, iš kur semiasi idėjų sukurti tortus, kurie atrodo lyg būtų nevalgomi, ji prisimena savo mamą.

„Dar sovietmečiu, būdavo, mama šeimininkaudavo vestuvėse. Kiek save pamenu, dar tada padėdavau mamai gaminti vestuvėms saldumynus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai būdavo grybukai, riešutėliai, kaštonai, voveraitės. Tas pomėgis išliko iki šių dienų“, – sako panevėžietė.

Pradžia buvo sunki

Moteris baigė Kauno kolegiją, įgijo maisto technologijos bakalaurą, tačiau šiuo metu pagal specialybę nedirba. „Aš visada dirbau maisto srityje, tad man tai – labai artima. Na, man patinka vis nauji darbai, kurie nėra monotoniški.

REKLAMA

Nuolat noriu išmokti ko nors naujo ir kažką daugiau. Kažkada pamačiau internete panašius želės tortus, todėl nusprendžiau ir aš pabandyti.

Pradžia buvo sunki. Nežinojau, kas ir kaip. Pamažu susiradau visas priemones, kurios yra reikalingos tokiems tortams gaminti. Man reikėjo įrankių, indų. Reikėjo laiko perprasti gamybos technologiją“, – prisimena Jolanta.

Stalo puošmena

Ji neslepia skaičiusi, besidomėjusi, kaip tokius tortus gamina kitos šeimininkės, todėl ėmė eksperimentuoti ir pati. 

REKLAMA
REKLAMA

„Sugalvojau gaminti tortus ne tik iš želės, bet ir iš uogų. Taip pat dedu ir biskvitą. Toks desertas tampa tikra stalo puošmena.

Neslėpsiu, visi, kurie valgo, giria ir man yra labai malonu. Komplimentai mane skatina gaminti tortus kokybiškiau ir sparčiai tobulėti“, – pasakoja panevėžietė.

Jolantos tortus galite išvysti nuotraukų galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų